Su kabağını sanata dönüştürüyor!

Su kabağını sanata dönüştürüyor!
 Muhabir
Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin düzenlendiği Mevlana Kültür Merkezi'nde stant açan Gözlemeci, su kabağı oyma sanatıyla yaptığı süs eşyalarını yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sundu.

Konya’da Mevlana’yı anma törenleri kapsamında Mevlana Kültür Merkezi’nde stant açan Şerife Gözlemeci, ailesinin bahçesinde görüp başladığı su kabağı oyma sanatını eşiyle birlikte süslüyor.

Yaptığı süs eşyalarını açtığı stantta sergileyen Şerife Gözlemeci, ''Eşimle birlikte su kabağı ve kaligrafi sanatı yapıyoruz. Su kabağı, tabak, bardak satışlarımız var. Bu eski bir sanat. Eskiden kap olarak kullanıyorlarmış, testi olarak kullanıyorlarmış” ifadelerini kullandı.

Kabaklardan çeşitli süs eşyaları yaptığını söyleyen Gözlemeci, “Gece lambası, kumbara, vazo gibi süs eşyaları yapıyoruz. Kabakları kendimiz yetiştiriyoruz. Yaş kabakları 6 ay boyuncu kurutuyoruz 2 gün boyunca su da bekletiyoruz. Kabakları temizledikten sonra tekrar kurumaya bırakıyoruz. Eşim dremel matkap yardımıyla delme işlemlerini yapıyor bende boncuk ve boyama kısmını yapıyorum. En son ışıklandırıyoruz. 7-17 Aralık tarihleri arasında Mevlana Kültür Merkezi’ne gelen ziyaretçileri stantımıza bekliyoruz” dedi.

-Büşra Gültaş