SÜ ev sahipliğinde Irak'tan gelen öğrenciler Konya Valiliği'nde ağırlandı!

SÜ ev sahipliğinde Irak'tan gelen öğrenciler Konya Valiliği'nde ağırlandı!
Selçuk Üniversitesi (SÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “Tanıtım ve Gezi Programı”na katılmak üzere ilimize gelen Irak’ta Türkçe eğitim veren okullarda başarı gösteren öğrenciler, Vali Vahdettin Özkan’ı ziyaret etti.

Irak Türkleri ile ilgili Dernek temsilcileri, okul yöneticileri ve öğretmenlerin eşlik ettiği ziyarette öğrencileri tebrik eden Vali Özkan, tercih edecekleri üniversite ve bölümler hakkında da öğrencilerden bilgi aldı.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Vahdettin Özkan; ‘‘Konya'mıza hoş geldiniz. İnşallah burada güzel zaman geçirirsiniz. Umarım çift yönlü bir bilgi ve kültür alışverişi olur. Konya çok geniş bir coğrafya ve tarım kenti olarak bilinir. Hz. Mevlana başta olmak üzere alimlerin ariflerin yetiştiği bir şehir. Selçuklu’ya 200 yıl başkentlik yapmış Anadolu'nun kalbi hükmünde bir yer. Tarımsal potansiyeli ve kültürel değerleri itibariyle önemli bir şehir. Son zamanlarda sanayi alanında büyük bir gelişme gösterdi. Bunlarla beraber 5 üniversitesi ile eğitim ve gençlik faaliyetleri ile bilinen bir şehir. Misafirlerimizin Kerkük’ten, gönül coğrafyamızdan ilimize teşrif etmeleri ayrı bir anlam ve önem taşıyor. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bize ayrı bir zenginlik kattılar. Şehrimize öğrencilerimizi misafir ederek ev sahipliği yapan Selçuk Üniversitesi’ne teşekkür ederiz.’’ dedi.

Kaynak:Konya'nın Sesi