Soyadı Mesleği Oldu!

Soyadı Mesleği Oldu!
 Muhabir
DKC Moda Atölyesi sahibi Büşra Dikici KOSGEB Kadın Girişimcilik desteğiyle atıldığı meslek hayatını azmiyle sürdürüyor. Giyim sektöründe yeni atılımlar hedefleyen Dikici, meslek hayatını Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı.

Moda sektörüne ilgi duymaya başladığı lise döneminde mesleği yapmaya karar verdiğini anlatan DKC Moda Atölyesi sahibi Büşra Dikici, öğrencilik zamanlarında çalışma hayatına atılarak işi mutfağında öğrendiğini söyledi.

MODA DÜNYASI İLGİ ÇEKİCİ

Selçuk Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü mezunu Büşra Dikici, “Moda sektörüne aslında lisede başladım. Lise staj döneminde gelecekteki işime karar vermiştim çünkü daha eğlenceli geliyordu. Teorik derslerden çok uygulamalı derslerimde başarılıydım. Moda dünyası ilgimi çekti, araştırmaya başladım. Kendimi bu alanda geliştirmeye çalıştım. Bir süre kendime ve aileme kıyafetler yapmakla geçti. Güzel deneyimler edindim. Lisede staj döneminde abiye üzerine çalışan bir firmada çalışma fırsatı buldum. Üniversitede de aynı bölümü kazanınca bu bölümden devam etmeye karar verdim. Moda alanında kendini geliştirmiş kişilerle çalıştım. Bir süre sonra yetiştiğimi düşündüm ve kendi iş yerimi açma kararı aldım. 2021 yılında da moda atölyesi olarak kendi iş yeri çalışmalarıma başladım. DKC Moda Atölyesi’ni ilk olarak Mersin’in Mut ilçesinde açtım. Devlet destek veriyor mu diye araştırmalara başladım. KOSGEB Kadın Girişimci İleri Girişimcilik desteğinden yararlanmaya karar verdim. Şartları bana uygun geldi teşvik ödemesiyle bu işe atıldım” dedi.

ÖZEL DİKİMDE MARKALAŞTIK

Kültür sanat etkinliklerine ve okullara sahne kostüm çalışması yaparak işi ilerlettiklerini söyleyen Dikici, özel dikim ve kostüm alanında markalaştıklarının altını çizdi.

Dikici, “Mersin'de bir buçuk yıl kadar faaliyet gösterdim. Okullara 23 Nisan, 10 Kasım gibi etkinliklerde kostümler diktik. Orada hazır giyim ve özel dikim çalışmalarımız oldu. 2022 yılının Eylül ayında Konya'ya geldik. Erkek kardeşimle yola devam ettik. Konya'da da yine aynı şekilde özel dikime devam ettik. Sahne kostüm tasarımları yaptık. Kültür sanat etkinliklerinde kıyafetlerimiz yer aldı. Daha sonra kostüm tasarımlarını sadece erkek kardeşime bıraktım. Mustafa Dikici olarak kendi markasını kurdu. Şu anda İstanbul’da kendi atölyesinde kostüm tasarımı yapıyor. Ben sadece özel dikim yapıyorum. Atölyemizde hazır giyim dışında özel dikim yapıyorum. Özel günlere blazer takımlar, abiyeler, elbiseler hazırlıyoruz. Butiğimizde kadın giyim ürünleri var ama özel dikim olarak erkek müşterilerimize de kıyafetler hazırlıyoruz. Ekip olarak 4 kişiyiz. Müşterilerle özel olarak ben ilgileniyorum. İsteklerine uygun söz, nişan gibi özel günlere davetlere kostüm tasarımları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

MODA DÖNÜŞTÜRÜLEBİLEN BİR ALAN

Modaya ilgi duyan ya da sanatsal herhangi bir şeye ilgi duyanlara Workshop düzenleyeceklerini belirten Dikici, “Workshop etkinliğimiz var son günlerde özel olarak buna hazırlanıyoruz. İlk önce bez çantayla başlayacağız. Daha sonra farklı ürünlere yer vereceğiz. Geri dönüştürülmüş kumaşlardan ya da geri dönüştürülmeye uygun kıyafetler üzerinde değişiklikler yaparak ister kendi kıyafetleri veya buradan temin edebilecekleri kot ceket, kot pantolon vb. bunları yeniden dönüştürme fikrini ortaya çıkartacağız. Bez çantayı tercih etmemizin sebebi en azından insanlar neler yapmak istiyorlar, ben ne yapabiliyorum, yeteneklerim neler bunların farkına varmaları için face kolaj çalışması yapacağız. Parça parça kumaşları bir araya getirip bir kalıp belirliyoruz, desen belirliyoruz katılımcılar o desenleri birbiriyle birleştirerek bir yüz ifadesi ya da bir manzara resmi ortaya çıkartacaklar” dedi.

Modayı merak eden ve ilgiyle takip eden herkesi Workshop etkinliklerine davet eden Dikici, “Workshop eğitimini Aralık ayının sonuna doğru yapmayı düşünüyoruz. Moda tasarımcıları ile beraber de bir Workshop düşünüyoruz. Korse tasarımı, gelinlik tasarımı, büstiyer çalışması gibi Workshoplar da düşünüyoruz. Modayı merak eden, seven herkesi davet ediyoruz. Buraya gelip sadece işle alakalı değil bu alanla alakalı merak ettikleri bir şey olursa bizimle birebir iletişime geçebilirler. 13-17 Aralık tarihleri arasında Novaland’da düzenlenecek olan Tasarımca Fest’e katılacağız. Festival alanında stant açacağız. Katılmak isteyenleri bekliyoruz” şeklinde konuştu.

-Büşra GÜLTAŞ