Sosyal Medya Yöntemleri Vücudu Altüst Ediyor! Uzmanından Dikkat Çeken Açıklama!

Sosyal Medya Yöntemleri Vücudu Altüst Ediyor! Uzmanından Dikkat Çeken Açıklama!
Zayıf beden imajı günümüzde gitgide insanlar arasında önem kazanıyor. Ancak kilo vermek isteyenlerin başvurduğu diyetlerin sağlığa faturası, fazla kilo kadar ağır olabiliyor. Bu konu üzerine uzmanlar hekim kontrolü dışında yapılan diyetlerin insan...

Zayıf beden imajı günümüzde gitgide insanlar arasında önem kazanıyor. Ancak kilo vermek isteyenlerin başvurduğu bilinçsiz diyetlerin sağlığa faturası, fazla kilo kadar ağır olabiliyor. Bu konu üzerine uzmanlar hekim kontrolü dışında yapılan diyetlerin insan sağlığına oldukça zararlı olduğunu belirtiyor.

Yanlış diyet uygulamaları sonrasında yaşanan sağlık sorunları son dönemde sıkça gündeme geliyor. Uzman Diyetisyen Demet Ural Nikbay, ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getiren kontrolsüz diyetlerin ilk dönemlerde hızlı kilo vermeyi sağlasa da büyük problemlerin kapısını araladığını söylüyor. Nikbay, profesyonel destek almadan diyet yapmanın zararlarına gazetemize açıkladı.

‘DİYET ÖNCESİ KONTROL ŞART’

Diyet programları hazırlamadan önce danışanlar için tahliller uyguladıklarını ifade eden Uzman Diyetisyen Demet Ural Nikbay, “Bizler uzmanlar olarak diyete başlamak isteyen ve sağlıklı kilo vermek isteyen danışanlarımız için diyet programı hazırlamadan önce mutlaka kan tahlilleri yapılarak sağlık durumlarını gözden geçiriyoruz. Kişilerin bir hastalıkları ya da düşük değerleri varsa kontrol ediyor ve buna göre diyet programı hazırlıyoruz. Böyle yapıldığı takdirde yapılan diyetler sonucunda bir sorun ile karşı kaşıya kalınmaz. Diyet yapanların yarısının uzman önerilerini dikkate alırken, bir diğer yarısının ise internette yaygın olarak paylaşılan diyet programlarına yöneldiğini görüyoruz. Bu programlar ilk başta hızlı kilo vermenizi sağlasa da bir süre sonra daha büyük problemlerin kapısını aralıyor” ifadelerini kullandı.

KİLOLU OLMAK BİR HASTALIK MIDIR?

Fazla kilo alımının da bir hastalık olduğunun altını çizen Dyt. Demet Ural Nikbay, “Kilolu olmakta belirttiğimiz üzere bir hastalık türüdür. Alınan fazla kilolar şeker, tansiyon kolesterol gibi birçok hastalığın kapısını aralıyor. Bu nedenle tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Bir hastalığı tedavi edebilmek için neden ve nasıl meydana geldiğini, vücutta ne gibi belirtiler yaptığını, hangi organlara zarar verdiğini bilmek gerekir. Bu durum diyetisyen hekimler, iç hastalıkları uzmanları gibi hekimler aracılığı ile çözüme ulaşabilir. Diyet sonrası fazla kilo kaybı yaşayan ve vitamin eksikliği yaşayan danışan hastalarımız için ise takviyeler yardımı ile destek olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Uzman Diyetisyen Demet Ural Nikbay, sözlerine şu şekilde devam etti: Günümüzde sosyal medya başta olmak üzere çeşitli alanlarda dolaşan tek tip, sınırlayıcı, yüksek kalori kısıtlaması içeren popüler diyetler bulunuyor. Ancak bu diyetler, çok hızlı kilo verdirme vaadi ile sürdürülebilir bir beslenme düzeni oluşturmayı engelliyor. Üstelik bu diyetler ile istediğiniz kiloyu verseniz de, bu kiloları çok kısa bir süre içinde geri alınıyor. Bu durum insan sağlığını büyük ölçüde etkiliyor.

Kaynak:Konya'nın Sesi