Sivilcelere Elveda! Bu Sabun Kurtarıcınız Olacak…

Sivilcelere Elveda! Bu Sabun Kurtarıcınız Olacak…
 Muhabir
Kötü beslenme, kötü uyku, genetik gibi birçok sebebin birleşmesiyle yüzümüzde oluşan sivilceler herkesin ortak sorunu. En güzel günümüzde canımızı sıkan sivilcelerden nasıl kurtulabiliriz? İşte detaylar...

Konya Karatay Aziziye Cami karşısında birbirinden güzel doğal sabunların satışını yapan Sabuncu Mehmet Efendioğlu el yapımı doğal sabunlarıyla Konyalıların vazgeçilmezlerinden biri oldu.

Tarihi Bedesten Çarşısı içerisinde 15 yıldır hizmet veren Sabuncu Mehmet Efendioğlu işletme Sahiplerinden Enes Korkmaz, “müşterilerimizin her sabuna ilgi gösteriyor fakat Kükürt sabunun faydaları sebebiyle en çok tercih edilen sabunumuz kükürt sabunu oluyor. Kükürt sabunu, doğada saf halde bulunan kokusuz ve limon sarısı renkli kükürt mineralleri ile doğal bitki özleri kullanılarak hazırlanan ve bu yüzden "doğal sabunlar" arasında yerini alan bir sabun türü. İçindeki kükürt minerali ise çok eski zamanlardan beri uyuz, yanık, egzama gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılan, özellikle antibakteriyel özellikleri sebebiyle çokça tercih edilen malzemelerden biri” dedi.

KÜKÜRT SABUNUNUN FAYDALARI

Genellikle sivilce tedavilerinde kullanıldığını söyleyen Enes Korkmaz, “Kükürt sabunu çok güzel bir sivilce ve yağlanma önleyici bir sabundur. Genelde ergen bireylere veririz. Ergenlik sivilceleri ya da cildi çok yağlı olan bireylere kükürt sabundan veriyoruz. Bir de onun vücut için olanı vardır. Onun içinde ayriyeten içeriği daha fazladır. Kükürt oranı vücuttaki alerji, kaşıntı, mantar, uyuz dediğimiz hastalıklara karşı da çok güzel yardımcı olur. Kükürt sabunun başlıca kullanım amaçları, sivilce ve akne tedavisinde kullanılıyor, egzama ve sedef gibi cilt sorunlarına iyi geliyor, yağlı ciltlere ve saçlara iyi geliyor, siyah noktalardan cildi arındırıyor, ciltteki kızarıklıkları azaltıyor, lekelerin görünümünü hafifletiyor, saç derisine iyi geliyor, kötü kokuları engelliyor” şeklinde konuştu.

KÜKÜRT SABUNU NASIL KULLANILIR

Kükürt sabunun kullanımın çok basit olduğunu söyleyen Korkmaz, “Öncelikle cildinizi güzelce ıslatılır ardından sabunu cilt yüzeyine uygulayarak hafifçe masaj yapılır ve ardından iyice durulanır. Bunu günlük olarak uygulanabilir ancak hassas ciltliler haftada birkaç kez kullanmanız yeterli olacaktır. Kükürtlü sabun, ciltteki fazla yağı arındırdığından sabunu cildinizde uzun süre bekletmeyin, 1-2 dakika içinde yıkayıp durulayın. Eğer cildiniz kuruysa bu uygulamayı yapmayın” diye açıkladı. -Buse Aşcı