Şeb-i Arus Hareketliliği Bedesten’e Yansıdı!

Şeb-i Arus Hareketliliği Bedesten’e Yansıdı!
 İnternet Editörü
Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri (Şeb-i Arus) başladı. Tarihi Bedesten Çarşısı’nda faaliyet gösteren esnaflar, 10 gün sürecek vuslat töreninin bugün başlaması ile satışları konusunda umutlu olduklarını dile getirdi.

Tarihi Bedesten Çarşısı’nda 750. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri (Şeb-i Arus)’nin hareketliliği kendisini ilk günden göstermeye başladı. Konya’ya 750. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında gelen yerli ve yabancı turistleri Tarihi Bedesten Çarşısı’na davet eden Tarihi Bedesten Çarşısı Ahilik Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Küçükavcılar, “Bu sene Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri (Şeb-i Arus) bugün itibari ile başladı. Bu yıl Tarihi Bedesten Çarşısı olarak yerli ve yabancı turistlerin gelmesi ile beklentimiz yüksek. Bizler esnaflarımız ile birlikte Şeb-i Arus’a dolu dolu hazırlandık. Bizler esnaflarımız ile birlikte Konya’da düzenlenen programlara günler öncesinden hazırlıklarımızı misafirlerimiz için gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜNLER ÖNCESİNDEN HAZIRLIKLAR YAPILDI!
Şeb-i Arus Törenlerine günler öncesinden hazırlandıklarını ifade eden Tarihi Bedesten Çarşısı Ahilik Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Küçükavcılar, “ Bu sene Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri (Şeb-i Arus) bugün itibari ile başladı. Bu yıl Tarihi Bedesten Çarşısı olarak yerli ve yabancı turistlerin gelmesi ile beklentimiz yüksek. Bizler esnaflarımız ile birlikte Şeb-i Arus’a dolu dolu hazırlandık. Bizler esnaflarımız ile birlikte Konya’da düzenlenen programlara günler öncesinden hazırlıklarımızı misafirlerimiz için gerçekleştiriyoruz. Yeni kuşak esnaflarımız daha güncel şekilde hazırlıklarını yapması çarşımıza pozitif yönde yansıyor. Sözlerimi Hz. Mevlana’nın sözü ‘Gel Ne Olursan Ol Yine Gel’ ile bitirmek istiyor ve yerli ve yabancı misafirlerimizi çarşımıza bu on günlük süreçte davet ediyorum” şeklinde konuştu.

‘BEDESTEN’DE HAREKETLİLİK
İLK GÜNDEN BAŞLADI’

Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Konya’ya gelen turistlerin Tarihi Bedesten Çarşısı’nın ekonomisine de fayda sağladığını ifade eden Bay İnci Collection Firma Ortağı Mehmet Közeoğlu,“ Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında çalışmalarımızı tamamladık. Bugün ise Şeb-i Arus çok güzel şekilde başladı. Her yıl özellikle her yıl yerli ve yabancı turistlerin Konya’yı ziyaret etmesi sonucunda bizleri de ziyaret ederek alışverişler yapıyorlar. Bu kapsamda mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Bizler esnaflar olarak çarşımızdaki hareketlilikten ilk günden memnunuz. Eminim diğer günlerde bu haraketlilik devam edecektir” açıklamalarında bulundu.

‘ŞEB-İ ARUS ÖNCESİ YOĞUN GEÇTİ’
Esnaf olarak yoğun bir hafta geçirdiklerini ifade eden Zanaatkâr Terzi Fatih Bey, “32 yıldır terzilik ile uğraşmaktayım. Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında yoğunluğumuz son bir haftadır arttı. Bugün başlangıcı ile Tarihi Bedesten Çarşımıza ise bu hareketlilik yansıdı diyebilirim. Esnaf olarak yoğunlukların yaşandığı bir haftadayız diyebilirim. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyemize çalışmalarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Böylesine güzel ve kapsamlı organizasyonların Konya’mızda gerçekleşmesi hem maddi hem manevi olarak herkese fayda sağlamaktadır” dedi.

Kaynak:Konya'nın Sesi