Sarayönü’nde sinema şenliği

Sarayönü’nde sinema şenliği
 Muhabir
Sarayönü Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği önemli bir etkinliğe daha imzasını attı.

Sarayönü Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği önemli bir etkinliğe daha imzasını attı.

Kurulduğu günden bu yana spor, eğitim, kültür ve sosyal sorumluluk alanlarında düzenlediği etkinlikler ve sosyal medyada ürettiği içeriklerle Sarayönü halkına hizmet eden dernek bir ilke daha imza attı.

Dernek, İlçe merkezine kurduğu sinevizyon gösterisi ile Sarayönü halkını geçmişe götürdü. Anadolu Meydanı’nda kurulan dev beyaz perdede baş rollerini Kemal Sunal ve Şener Şen’in canlandırdığı ‘Süt Kardeşler’ filmi seyredildi. Gerçekleşen ‘Ceylan Sineması’ etkinliğine yüzlerce Sarayönülü katıldı.

Ceylan Sineması hakkında açıklama yapan Sarayönü Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Yunus Emre Güney; ‘Ceylan Sineması, Sarayönü halkı için geçmişin en büyük kültürel objelerinden biri. Bundan yıllar önce ilçemize hizmet eden ve çoğu hemşehrimizin ‘Bahri Karlı Sineması’ olarak bildiği sinema ilçenin en büyük kültürel etkinliği olarak bilinirdi. Teknolojinin gelişmesiyle, dizi ve filme ulaşımın kolaylaşmasıyla tüm Türkiye’de açık hava sinemaları biraz önemini yitirdi” dedi.

Güney: İlçemizi sosyo-kültürel olarak geliştiriyoruz

Program hakkında açıklama yapan Başkan Güney; “Kurban Bayramında ilçemiz oldukça kalabalık oluyor. Gurbette yaşayan hemşehrilerimiz bayramı memleketlerinde geçiriyor. Bizlerde bu kalabalığı bir araya getirmek istedik. Hem yaşı büyük hemşehrilerimizi geçmişe götürmek hem de genç ve çocuk kardeşlerimize ilçemizin en büyük değerlerinden birini tanıtmak için böyle bir organizasyon düzenledik. Bu tür organizasyonlarla hem derneğimizi daha fazla tanıtıyoruz hemde ilçemizin sosyo - kültürel olarak biraz daha geliştirmiş oluyoruz. Beklediğimizin üstünde ilgi ve alaka görmek bizleri son derece mutlu etti ve gururlandırdı. Her etkinliğimizin ardından daha fazla hemşehrimize ulaşıyoruz. Bizler yalnız bırakmayan Sarayönü halkına şahsım ve dernek yönetimim adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-06-21-at-10-39-07.jpeg