Ramazan Menüleri Cep Yakıyor! Fırıncılar Kazanacak!

Ramazan Menüleri Cep Yakıyor! Fırıncılar Kazanacak!
 Muhabir
Ramazan ayında restoranlardaki fix iftar menüleri cep yakarken bu durum israf sorununa da yol açıyor. Alternatif çözüm arayan birçok kişi evde iftar yapmayı tercih ederken, fırıncıların yolunu tutuyor

Ramazan ayında restoranların hazırladığı iftar ve sahur menüsü israfa neden oluyor. İftar sofralarının yerini restoran ve lokantalarda uygulanan fix menü ile israf sofraları alıyor. Yıllardır Ramazan ayında iftar sofralarında israf yapılmaması yönünde uyarılar yapılıyor ancak buna çoğu işletme uymuyor. Menülerin içeriği çeşit çeşit seçenekler sunarken fiyatları da cep yakıyor. Fix menü fiyatları karşısında menü uygulaması olmayan restoran ve lokanta arayışına giren vatandaşlar ise daha önce tercih ettikleri restoranlara menü uygulaması yüzünden gidemediklerini belirtiyor.

tvhoykzfp81oe3tuzj5mflls6vtzyavxcf0eh5eo.webp

ARTAN MALİYETLER FİYATLARA YANSIYOR!

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte restoranlar ve oteller, özel iftar menülerini duyurmaya başladı. Ancak fiyatlar her geçen yıl artış gösteriyor. Özellikle lüks restoranlardaki iftar menülerinin fiyatları, vatandaşların bütçesini zorluyor. Fiyatlardaki artışın temel nedenleri arasında, gıda maliyetlerindeki yükseliş ve iş gücü fiyatlarındaki artış yer alıyor. Restoran işletmecileri, artan maliyetleri menü fiyatlarına yansıtmak zorunda kalıyor.

uygun-fiyatli-iftar-menusu-trabzon.webp

VATANDAŞLAR ALTERNATİF ÇÖZÜMLER ARAYIŞINDA

Yüksek fiyatlar karşısında vatandaşlar, iftar için alternatif çözümler aramaya başladı. Birçok kişi, evde kendi iftar sofralarını kurmayı tercih ederken, fırınların yolunu tutuyor. Vatandaşlar, bütçelerini korumak için alternatif çözümler arayışındayken, kimi zaman kendi etliekmek içleri ile fırıncıların yolunu tutarken kimi zamanda hazırladıkları farklı türdeki yemekleri pişirmek için fırıncılara götürüyor.

unlu-ekmek-firini-zinciri-iflas-etti-250-yil-once-kurulmustu-17298395365707.jpg

KONYALI ETLİEKMEĞE TALİM

Konya’da iki kişilik uygun bir iftar menüsü bin TL’yi bulurken ailece çıkılan bir iftarda 5 bin TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor. Konya’nın vazgeçilmez yemeklerinden etliekmek ile iftar açmak isteyen vatandaşlar ise fırına iç vererek 500 TL’ye doyurucu bir sofra hazırlayabilecek. 300 TL civarında yarım kilo kıyma ile kişi başı 2 adet 6 kişilik etliekmek yaptırmanın maliyeti 180 TL’yi buluyor. Ramazan ayında fırınlarda Ramazan pidesi, tahinli pide ve Kadınhanı Tatlısı yoğunluğu yaşanıyor. İftar saatinde fırınlarda oluşabilecek yoğunluğu ise unutmamak gerekiyor.