Okuduğu Kitaptan Etkilendi! Kütahya’dan Konya’ya Kiliseyi Ziyarete Geldi!

Okuduğu Kitaptan Etkilendi! Kütahya’dan Konya’ya Kiliseyi Ziyarete Geldi!
Konya'da 5 bin yıllık Rum köyü olarak bilinen Sille Mahallesi'ndeki Aya Elenia Kilisesi, Anadolu'nun ilk kiliselerinden biri olarak bilinmesi ile yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Kütahya’dan Konya’ya Aya Elenia Kilisesi’ni oku...

Konya'da 5 bin yıllık Rum köyü olarak bilinen Sille Mahallesi'ndeki Aya Elenia Kilisesi, Anadolu'nun ilk kiliselerinden biri olarak bilinmesi ile yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Kütahya’dan Konya’ya Aya Elenia Kilisesi’ni okuduğu kitaptan etkilenerek ziyarete gelen Zeynep Tulum Özese, Konya’nın Sesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

Kütahya’dan Konya’ya Aya Elenia Kilisesi’ni ziyaret etmeye gelen Zeynep Tulum Özese, “Ben ülkemizdeki birçok tarihi yapı ve kiliseyi gezdim. Fakat okuduğum kitaptan etkilenerek Konya’ya gelip Aya Elenia Kilisesi’ni görmek istedim” ifadelerini kullandı.

‘OKUDUĞUM KİTAPTAN ETKİLENEREK

AYA ELENİA KİLİSESİ’NE GELDİM’

Konya’ya Aya Elenia Kilisesi’ni görmek için geldiğinin altını çizen Zeynep Tulum Özese, “Ben bir mübadil torunuyum. Yakın bir arkadaşım Aya Elenia Kilisesi, hakkında bir kitap yazdı. Arkadaşımın benden yaşça büyük ve Selanikli. Bu sebeple yazdığı kitabın çevirisini okuduğumda çok etkilendim. Ben ülkemizdeki birçok tarihi yapı ve kiliseyi gezdim. Fakat okuduğum kitaptan etkilenerek Konya’ya gelip Aya Elenia Kilisesi’ni görmek istedim. Kendi tarihimize ve başka ülkelerin tarihine oldukça meraklı biriyim. Kütahya’dan Konya’ya okuduğum kitaptan etkilendiğim bu kiliseyi görmek için bile gelmek bende bir mutluluk veriyor. Rumlar ile Konya halkı içe içe geçerek bu tarihi köyde yaşamış ve huzurun örneklerinden biri olmuşlar” şeklinde konuştu.

AYA ELENİA KİLİSESİ’NE YOĞUN İLGİ!

Gelen turistlerin kiliseye yoğun ilgi gösterdiğini belirten kilise rehberi Ali Rıza Tekin, "Aya Elenia Kilisesi Anadolu’da sıfırdan inşa edilen ilk kilisedir. Buraya ziyarete gelen misafirlerimiz yapının eski olması ve birçok döneme şahitlik etmiş olması ile kendilerinde bir geçmiş olarak görüyorlar.

5 bin yıllık tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapılan Sille Mahallesi'nin her köşesinde Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Karamanoğlu Beyliği ve Osmanlı'nın izleri bulunuyor. Bu anlamda misafirlerimiz bu olayın cazibesini biliyor. Bir mabet olmasından ötürü insanlar buraya ayrı bir değer veriyor. Aya Elenia Kilisesi Konya’mıza bir değer atfediyor. Konya ve sille için kilisemiz önemli bir turizm merkezidir” dedi.

Kaynak:Konya'nın Sesi