Öğrenciler ‘Yaza Kur’an’la Merhaba’ Dedi!

Öğrenciler ‘Yaza Kur’an’la Merhaba’ Dedi!
 İnternet Editörü
Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl kursları ‘Yaza Kur’anla Merhaba’ sloganıyla başlattı. Konu hakkında gazetemize konuşan Konya İl Müftü Yardımcısı Kuddusi Uysal Konya’daki kurslar hakkında bilgiler verdi

Diyanet İşleri Başkanlığı Konya İl Müftülüğü tarafından her yıl yaz tatili süresince camilerde ve Kur'an kurslarında binlerce çocuğun Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur’an Kursu eğitimleri başladı.

Konya İl Müftülüğü’nce hafızlık eğitimi, ihtiyaç odaklı Kur’an Kursunda tüm yaş gruplarına ve 4-6 yaş öğrenci grubuna yönelik hizmetler sunulmakta olup Konya genelinde 3 bin 85 cami ve bin 471 kurs olmak üzere 4 bin 556 noktada eğitimler devam edecek.

muftu-2.jpg

BU YIL 100 BİN CİVARINDA KATILIM BEKLENİYOR

“Yaza Kur’an’la Merhaba” sloganı ile 1 Temmuz 2024-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında Yaz Kur’an Kursu eğitim faaliyetlerine başlandı. Öğrenciler 8 Temmuz 2024 tarihine kadar kayıt yaptırabilecekler. 4-22 yaş aralığında öğrencilerin katılabileceği yaz kursuna her yıl artış olmakla birlikte bu yıl 100 bin civarında katılım sağlanması bekleniyor.

muftu-4.jpg

MİNİKLERDEN YAZ KURSLARINA YOĞUN İLGİ

Yaz kurslarına her yıl ilginin yoğun olduğunu belirten Konya İl Müftü Yardımcısı Kuddusi Uysal, “En kalabalık ve en geniş öğrenci gruplarımız Yaz Kur’an Kurslarındaki öğrencilerimizdir. Kur’an’ı Kerim ve dini bilgilerin öğretildiği kurslarımız yaz tatilinde çocuklar ve gençler için büyük bir fırsat sunmaktadır. Yaz Kur’an Kursu ile öğrencilerimizde sorumluluk, fedakarlık, yardımlaşma, saygı, zaman yönetimi, empati kurma gibi değerlerin geliştirilmesi ve insani ve İslami değerleri oluşturmayı, ahlaki tutum ve davranışlar kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

muftu-1.jpg

ÇOCUKLARIN CAMİLERİN NEŞESİ

Çocukların camilerin neşesi olduğunu söyleyen Uysal, “Öğrencilerimizin bu sürede güzel hatıralar edinmelerini, ehil ve liyakatli hocalarımızın katkılarıyla sahih dini bilgiyi elde edeceklerini hedefliyor, camilerimizin neşesi, milletimizin de geleceği açısından bu yaz kurslarına önem veriyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Konya'nın Sesi