Modern Yaşamın Bedeli: Kas ve Eklem Ağrıları

Modern Yaşamın Bedeli: Kas ve Eklem Ağrıları
 Muhabir
Kişinin günlük yaşamını olumsuz etkileyen ve hareket alanını kısıtlayan durumlardan biri de eklem ağrısıdır. Genellikle işi sebebiyle sürekli bilgisayar başında olması gereken kişilerde görülen boyun ve bel ağrısı bunların başında geliyor. Peki bu...

Kişinin günlük yaşamını olumsuz etkileyen ve hareket alanını kısıtlayan durumlardan biri de eklem ağrısıdır. Genellikle işi sebebiyle sürekli bilgisayar başında olması gereken kişilerde görülen boyun ve bel ağrısı bunların başında geliyor. Peki bu ağrılardan nasıl kurtulabiliriz. Eflatun Sağlıklı Yaşam Merkezi fizyoterapistlerden Naciye Toprakkale sizler için anlattı.

Günümüzün hastalığı olarak bilinen kas ve eklem ağrılarının sebebini açıklayan Naciye Toprakkale, “Birçoğumuzun yaşam kalitesini etkileyen kas ve eklem ağrıları, modern yaşamın getirdiği stres, hareketsizlik ve diğer faktörler nedeniyle yaygın bir sorun haline geldi. Bu ağrılarla başa çıkmanın doğal yollarından biri de refleksoloji olarak öne çıkıyor” dedi.

REFLEKSOLOJİ VE FİZYOTERAPİ: BİRLEŞİMİNDE GÜÇ VAR

Masa başı çalışanların için daha hayati risk barındırdığını belirten Toprakkale, “Hareketsiz bir yaşam tarzı, yanlış duruş alışkanlıkları ve stres, kas ve eklem ağrılarına yol açabilir. Özellikle masa başında uzun saatler geçirenler, sürekli bilgisayar kullanımı yapanlar ve yoğun iş temposuna maruz kalanlar, bu ağrıların sık sık karşılaşılan hedefi olabiliyor. Refleksoloji, bağışıklık sisteminin güçlenmesinden stresin azaltılmasına kadar birçok sağlık sorununun çözümüne katkı sağlayan refleksoloji, binlerce yıllık bir geçmişe sahip doğal bir tedavi yöntemidir. Vücuttaki belirli noktalara uygulanan basınç ve uyarılar ile sağlığı destekleyen bir tedavi biçimidir. Ayak tabanı, eller ve yüz gibi vücudun belirli bölgelerinde bulunan refleks noktalarına yapılan uygulamalar, enerji akışını dengeleyerek kişinin genel sağlığını iyileştirmeyi amaçlar” şeklinde konuştu.

MODERN TIPLA ENTEGRE EDİLEN GÜÇLÜ ARAÇLAR

Doğru kullanımda maksimum verimin alınacağını söyleyen Naciye Toprakkale, “Refleksoloji ve fizyoterapi, birbirini tamamlayan doğal tedavi yöntemleri olarak görülebilir. Refleksoloji, enerji akışını düzenleyerek genel sağlığı artırırken, fizyoterapi fiziksel fonksiyonları restore ederek hareket kabiliyetini iyileştirir. Özellikle kas ve eklem sorunlarına yönelik uygulanan fizyoterapi, refleksoloji ile kullanıldığında daha etkili sonuçlar doğurur. Refleksoloji ve fizyoterapi, doğanın sunduğu ve modern tıpla entegre edilen güçlü araçlarıdır. Doğru ve etkin kullanıldığı sürece etkisi maksimum düzeydedir” şeklinde konuştu.

STRESİN AZALTILMASINA VE BAĞIŞIKLIĞIN GÜÇLENMESİNE YARDIMCI

Çoğu sağlık probleminde faydalı olan bu yöntemi kullanmadan önce uzmana danışılması gerektiğini belirten Naciye Toprakkale, “Bu yöntem, vücudun iç organlarına, bezlerine ve diğer sistemlerine bağlı olan enerji yollarını etkileyerek, vücudu kendi iyileşme sürecine yönlendirmeye çalışır. Modern yaşamın getirdiği stres, yoğun iş temposu ve çeşitli sağlık sorunlarıyla mücadelede refleksoloji, doğal bir destek sağlayarak insanların yaşam kalitesini artırır. Refleksoloji, sadece belirli bir rahatsızlığı tedavi etmekle kalmaz, aynı zamanda vücuttaki enerji akışını artırarak stresin azaltılmasına ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı olur. Modern tıp ile bütünleşmiş bir şekilde kullanılan refleksoloji, birçok kişi için alternatif bir tedavi seçeneği sunar. Kişisel sağlık durumlarına göre uygulanan bu tedavi yöntemi, tamamen doğal bir iyileşme sürecini destekleyerek bireylere kendi vücutlarına daha fazla bağlanma şansı tanır. Refleksoloji, binlerce yıllık geçmişi ve birçok insanın yaşam kalitesine olumlu etkileri ile günümüzde de tercih edilen bir tedavi yöntemi olma özelliğini sürdürmektedir. Ancak, herhangi bir sağlık sorunu için önce uzman bir sağlık profesyoneli ile görüşmek her zaman önemlidir” şeklinde açıkladı. -Buse Aşcı