Medaş Etap-1 Ödülleri Verildi!

Medaş Etap-1 Ödülleri Verildi!
 Muhabir
Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ), gelişen yeni teknolojileri ve elektrik dağıtım sektörüne etkilerini yakından takip ederek, teknolojik ve faydalı projeler geliştiren firmalara her alanda önem ve destek vermeye devam ediyor.

Gerçekleşen ödül törenine Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Uzbaş, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen ve MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş katıldı.

MEDAŞ, bu yıl ilki düzenlenen “ETAP-1 Enerji Teknolojileri Hızlandırma Programı” ile sürdürülebilir ve kaliteli enerji tedarikinin arttırılması için inovatif projeler ve ürünler geliştiren firmaları dahil ettiği programda söz konusu firmaların organizasyonel ve finansal anlamda güçlenmeleri için danışmanlık, mentorluk görüşmeleri ve toplu eğitimler ile gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflenmiştir.

ETAP-1 Enerji Teknolojileri Hızlandırma Programı kapsamında ülkemizde bulunan, inovatif projeleri ve ürünleri olan firmalar tarafından 03 Haziran – 23 Haziran 2023 tarihleri arasında 79 adet girişim başvurusu alınmıştır. MEDAŞ yöneticilerinden ve Girişim Merkezi’nden oluşan jürilerin değerlendirmesi sonucu ön elemeyi geçen 10 adet projenin finale kaldığı belirtildi.

Hızlandırma programına dahil olan 10 adet firmaya Etkili Sunum Teknikleri eğitimi ve Teknoloji Girişimlerinde İş Modeli ve Büyüme eğitimleri ile birlikte, MEDAŞ yöneticileri tarafından birebir mentorluk desteği verildi.
Yapılan demo day etkinliğinde jüri tarafından yapılan değerlendirme sonrasında dereceye giren ilk üç proje sırasıyla apollo, Salty ve AREYLight Al isimli projeler ile APOLLO IOT YAZILIM VE ENERJİ, SALTY ENERJİ DEPOLOMA ve ARBILGE BILIŞIM İLETIŞIM GÜVENLIK firmalar oldu.

Yarışma ile ilgili Konya Valisi Sayın Vahdettin Özkan; Bütün hizmetlerin bütün çalışmalarında odağında insan vardır. İnsan olmalıdır. Insanın yaşam kalitesini arttırmak üzere bireysel olarak özellikle modern devletlerde, toplumlarda, sanayileşme serüveninin verildiği noktaya getirmiş topluluklarda daha sistematik bir şekilde bellidir. Bu bütün sektörlerin aslında bir yönüyle lokomotifi olan enerji sektörü önümüzde çok daha önemli. Gerçekten çevrenin baskılama artması, nüfusun artışı bir yandan da bu nüfusa hitap edecek hizmetler gıdalar sağlıklı ve yeterli gıda başlığı olmak üzere buna erişkin sağlanması önemli. tüm firmaları tebrik ediyorum" dedi.

Yarışma ile ilgili MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, "MEDAŞ'ın asli faaliyetleri var, onun dışında içinde buluduğu sektöre de destek veriyor. Bu projeye Mayıs ayında başladık. 79 proje ile başladı. Sonrasında eleyerek 10 tane kaldı, bugünde ilk 3'ü belirleyeceğiz. Ülkem adına gurur duydum. Fikir üretme noktasında diğer ülkelerden daha ilerideyiz. Bizlerse fikirleein sermaye ile buluşmasını sağlıyoruz. Bazı hizmetleri ithal ediyoruz. Zamanla bu noktada yerli ve millileşeceğimize inanıyorum” acıklamalarını yaptı.

MEDAŞ ETAP-1 Hızlandırma Programı kapsamında düzenlenen yarışmada 1.,2. ve 3. olan projeler için sırasıyla 500.000 TL, 300.000 TL ve 200.000 TL olarak belirlenen ödülleri verildi ve finale kalan diğer 7 proje için de teşekkür belgesi takdim edildi. -Halil Yılmazer

Kaynak:Konya'nın Sesi