Konya'ya 63 Milyon TL'lik yatırım! Çiftçiler rahat edecek!

Konya'ya 63 Milyon TL'lik yatırım! Çiftçiler rahat edecek!
Konya’da çiftçinin ve üreticinin yaşadığı sıkıntılar çözüme kavuştu. Çiftçilerin ürünlerinin değer kazanacağı 63 Milyon TL'lik tesisin inşaatı tamamlandı.

Seydişehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Soğuk Hava Deposu, Meyve-Sebze Kurutma, Tohum Eleme ve Kurutma Tesisi ile 11 adet ticari dükkan çalışmalarında sona gelindi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal sosyal medya hesabından 63 Milyon TL'lik tesisin tamamlandığı müjdesini verdi.

Başkan Tutal şu sözleri kullandı:

"Meyve Sebze Kurutma Tesisi, Soğuk Hava Deposu, Tohum Kurutma Eleme Tesisi, Paketleme Tesisi ve 11 Ticari Dükkanın yer aldığı kompleksin inşaatını tamamladık. Makinelerin montajını yapıyoruz. Tesisimizin KDV dahil maliyeti 63 milyon TL'dir. Seydişehir'imize ve bölgemize hayırlı olsun... Şükürler olsun."

İLÇENİN ÖNEMLİ BİR SORUNU ÇÖZÜLECEK

Sadece Seydişehir’e hizmet etmekle kalmayıp çevre ilçelerin de hizmetine sunulacak olan çalışmanın yaklaşık maliyetinin 63 milyon lira olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal,

“Önümüzdeki günlerde makineleri yerleştirmeye başlayacağız inşallah. Hedeflediğimiz projemiz tamamlandığında ilçemizin ve bölgemizin önemli bir sorunu çözülecek, çiftçilerimizin ürünleri daha da değer kazanacak. Böylesine devasa projemizin hayata geçirilmesinde desteklerini bizlerden esirgemeyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

- Nurseda İnan

Kaynak:Konya'nın Sesi