Konya'nın Tarihi Yolculuğu Başlıyor! Odaya Girmeden Önce Bir Daha Düşünün...

Konya'nın Tarihi Yolculuğu Başlıyor! Odaya Girmeden Önce Bir Daha Düşünün...
 İnternet Editörü
Konya Büyükşehir Belediyesi Darü’l-Mülk Projesi kapsamında yaptığı yeniliklerine bir yenisini daha ekledi. Yenilenen tarihi Depo No: 4’te tarihi mimari keşfe hazır mısınız? İşte ayrıntılar...

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Darü’l-Mülk Projesi kapsamında ihya ederek şehrin kültür ve turizm hayatına kazandırdığı Depo No: 4’ün medya lansmanı gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarına yer veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Tekel deposu olarak kullanılan bina bir sergi ve kafeterya alanına dönüştürüldü. Darü’l Mülk kapsamında 20 farklı noktada proje gerçekleştiriyoruz. Gençlerin uğrak noktası olacak bir yere dönüştürüldü. Konyamızın gizli kalmış medeniyetini açığa çıkartılacak. Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.“ ifadelerine yer verdi.

DEPO NO:4'TE TARİHİ YOLCULUK BAŞLIYOR!

Depo No 4'te yer alan 'Zengi Düğümü' Odası, ziyaretçileri şaşkına uğrattı. Karanlık oda bulunan ışıklı maket görüntüsü ile ilgi odağı oldu.

Zengi Düğümü Odası girişinde "Türkistan'dan Konya, Şam, Bağdat ve Kahire'ye oradan da İstanbul'a kadar uzanan mimarinin bu konuşkan motifi iç içe geçen zamanın düğümüdür. Ahdi Atîk'te de bağlanan bağlılığın çözülmez ağı medeniyetimizin datasını geleceğe taşıyan veri yoludur" ifadeleri yer aldı.

Kaynak:Konya'nın Sesi