Konya'nın o ilçesinden Tuz Gölü'ne akacak!

Konya'nın o ilçesinden Tuz Gölü'ne akacak!
Konya Tuz Gölü'nde son yıllarda yaşanan kuraklıklar flamingoları olumsuz etkiledi. Bu kapsamda, flamingo ölümlerinin önüne geçmek için Konya'nın ilçe belediyesi önemli bir projeyi hayata geçirdi.

Konya'nın Cihanbeyli ilçesi Tuz Gölü'ne gelen flamingolar için önemli bir projeyi hayata geçirdi.

Tuz Gölü'nde 2021'de yaşanan kuraklık nedeniyle sulak alanlar kuruyup, Tuz Gölü'ne, ilkbaharda gelen ve sonbahara kadar konaklayan flamingoları olumsuz etkilemişti.

Yağışlar ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca bölgeye çeşitli kaynaklardan su aktarılmasıyla flamingo ölümlerinin önüne geçilmeye çalışılmıştı.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla bu önemli projenin detaylarını verdi.

Başkan Mehmet Kale'nin paylaşımı ise şöyle:

"Anadolu’muzun allı turnalarını yaşatmak için önemli bir projeyi hayata geçirdik. Tuz Gölü’ne gelen flamingo ve yavrularının kuraklıktan etkilenmemeleri amacıyla açtığımız kuyudaki suyu 4 kilometrelik boru hattı ile kuluçka bölgelerine ulaştırıyoruz.

Doğal yaşamı korumak için seferber olan belediyemiz çevreci bir belediyedir. Güneş enerjisinden istifade ettiğimiz bu projemizle beraber artık flamingo ve yavruları kuraklığın olumsuzluklarından etkilenmeyip doğal yaşamlarını rahatlıkla sürdürebileceklerdir.

Desteklerinden ötürü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye çok teşekkür ederim."

- Nurseda İnan

Kaynak:Konya'nın Sesi