Konya’nın hayır babası gönülleri kazanıyor

Konya’nın hayır babası gönülleri kazanıyor
Her gün farklı bir yerde tüm masrafını kendisinin üstlendiği ikramları insanlara sunan Lokman Yıldız’ın beklentisi yalnızca ‘Allah razı olsun’ denmesi.

İnsanlar bu ücretsiz ikram karşısında şaşırarak ve sevinerek soğuk su ve limonata aldıktan sonra teşekkür ediyor

Emekli olduktan sonra kendini iyiliğe adayan ve eşiyle birlikte kimseden maddi bir destek kabul etmeden insanlara yazın sıcağında soğuk su ve limonata, kışın soğuğunda ise sıcak çorba ve ekmek dağıtan Yıldız her gün farklı bir yere giderek insanlara sadece ‘Allah razı olsun’ duasının karşılığında adeta iyilik eli oluyor.

 

Allah rızası için

Amacının yalnızca Allah rızası olduğunu söyleyen Lokman Yıldız, “Esnaf emeklisiyim beş yıl önce emekli oldum sonra da Cenab-ı Allah aklıma böyle bir şey düşürdü ben de Allah rızası için bu işe başladım, çocuklarım evlenip gitti şimdi eşimle birlikte yapıyoruz sağ olsun destek veriyor. İnsanlar da hem şaşırıyor hem de devam edin diyorlar. Dünyaya geldik herkesin olduğu gibi bizim de günahımız var, bunu affettirmek ve Allah rızasını kazanmak için bu işi ölene kadar devam ettireceğim, inşallah Allah yaptığımız hayırları kabul eder. Kışın çorba ekmek yazın soğuk su ve limonata dağıtıyorum. Her gün farklı bir yerde oluyorum, Numune Hastanesi’ne giderim Şehir Hastanesi’ne giderim, Kayalıpark’a gelirim başka yerlere de giderim her gün gezerim değişiyor. Çevremden bu işe destek vermek isteyenler var ama ben kabul etmiyorum. Yapabildiğim kadar Allah’ın emaneti bozulmadığı sürece kendim karşılayıp yapacağım. Öğlen 11.00’de gelirim elimdeki ikramlar bitene kadar dururum. Bizi ilk kez görenler de var bu iş dolayısıyla tanıyanlar da var. Herkese yapmasını tavsiye ederim inşallah herkes yapar da iyiliğin sayısı artar” dedi.