Konya'nın eğitimde markalaşan birimlerine hizmet içi eğitim verildi!

Konya'nın eğitimde markalaşan birimlerine hizmet içi eğitim verildi!
Konya Büyükşehir Belediyesi nitelikli eğitimi arttırmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda belediye bünyesindeki Lise Medeniyet Akademileri ve Bilgehanelerde eğitim seminerleri gerçekleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere yönelik hizmet veren birimlerinden Lise Medeniyet Akademileri ve Bilgehanelerde, eğitimde niteliği artırabilmek ve öğrencilere daha iyi hizmet verebilmek için 2023-2024 eğitim-öğretim yılında görev alacak eğitmenlere yönelik eğitim seminerleri gerçekleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimde markalaşan birimleri Lise Medeniyet Akademileri ve Bilgehanelerde görevli eğitmenlere yeni dönem öncesinde çeşitli konularda eğitimler verildi.

Şehir merkezinde 5, ilçelerde 4 olmak üzere sayıları 9’a ulaşan Lise Medeniyet Akademilerinde “Kaliteli Hizmet İçin Sürekli Eğitim” temasıyla düzenlenen seminer Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür ve Sanat’ta gerçekleştirildi.

Eğitmenler, PDR ve Akademik Destek Birimlerinin katıldığı seminerlerin birinci gününde “Başımıza İcat Çıkaran Çocuklar” başlığıyla Prof. Dr. Mustafa Yavuz, “Güzel ve Etkili Konuşma” konu başlığıyla Ruşen Eşref Bayraktar sunumlarını yaptı. Seminerin ikinci günü ise tüm zümrelerin toplantıları gerçekleşti.

9, 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrenciler ile mezun gençlere yönelik ders ve sınav destek programları, milli-manevi eğitimler, atölyeler ve etkinliklerle hizmet veren Lise Medeniyet Akademileri’nde, 2023-2024 Fuat Sezgin Eğitim-Öğretim Yılında öğrencilere daha faydalı olabilmek ve mesleki eğitimlerine katkıda bulunmak için hizmet içi seminerleri devam edecek.

BİLGEHANELER DE YENİ DÖNEME HİZMET İÇİ EĞİTİMLE BAŞLADI

4. Sınıftan 8. sınıfa kadar olan 10 bini aşkın öğrenciye Güz Döneminde hizmet verecek Bilgehaneler de, 24 şubesindeki eğitmen kadrosuyla Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür ve Sanat’ta düzenlenen hizmet içi eğitim programında bir araya geldi.

360 eğitimcinin katıldığı programda, eğitimcilerin öğrencilerini tanıması, ilmi öğrencilere şefkatle aktarabilmeleri ve eğitime kalıcı katkılarda bulunabilmeleri adına çeşitli sunumlar gerçekleştirildi.

Programda Yeşilay ekibi “Bağımlılıkla Mücadele” temalı sunumuyla, ekran ve madde bağımlılığı başta olmak üzere tüm bağımlılık türlerine dair duyarlılık oluşması amacıyla önemli noktaları aktarırken eğitimcilere acil durumlarda dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı.

Öğrencilerin mahremiyetlerine dair sınıf içi ve sosyal medya başta olmak üzere çeşitli mekânlarda ihtimam gösterilmesi gereken başlıkların belirtildiği eğitimlerde, eğitimcinin sınıf yönetiminde nasıl etkili bir konumda olacağına dair tüyolar da verildi.

Program, ikinci gününde zümre başkanlarının değerlendirme toplantısıyla sona erdi.

Kaynak:Konya'nın Sesi