Konya'nın Bir Zamanlar Simgesiydi! Şimdi Geri Döndü!

Konya'nın Bir Zamanlar Simgesiydi! Şimdi Geri Döndü!
 Muhabir
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın katılımlarıyla “Fenni Fırın” markasıyla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yeni hizmet vermeye başlayan ekmek fabrikasının resmi açılışı ve basın gezisi gerçekleştirildi.

Fenni Fırın Fabrikasının açılış konuşmalarını gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Aslında burada yarım kalmış bir hikayeyi tamamlıyoruz. Fenni Fırın'ın hepimizin zihinlerinde adres tarif ederken kullandığımız bir simgeydi 1927 yılında günün değişen şartlarında şehrin ekmek ihtiyacını karşılamak için Konya Belediyesi tarafından 300 metrekarelik alanında ekmek üretilmek için kurulmuştu. An itibariyle 48.000 ekmek üretiyoruz şehrin belirlediğimiz bölgelerinde ekmek satışı yapılıyor" ifadelerini kullandı.

"YARIM KALMIŞ HİKAYEYİ TAMAMLIYORUZ"
Konya Büyükşehir Belediyesi olarak halkın sağlıklı ve ucuz gıdaya ulaşmasını amaçladıklarını belirten Altay, "Aslında burada yarım kalmış bir hikayeyi tamamlıyoruz Fenni Fırın'ın hepimizin zihinlerinde adres tarif ederken kullandığımız bir simgeydi. 1927 yılında günün değişen şartlarında şehrin ekmek ihtiyacını karşılamak için Konya Belediyesi tarafından 300 metrekarelik alanında ekmek üretilmek için kurulmuş olan tesis İstanbul yolunun genişletilmesi sırasında maalesef ki yıkılmıştı. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızın sağlıklı ve ucuz gıdaya ulaşması adına bu projeyi hayata geçirerek Fenni Fırını kullanmayı tercih ettik. Böylelikle gençlerimizin zihinlerinde bu projenin devam etmesini arzu ediyoruz. Şu an itibariyle fenni fırınımız 1800 metrekare mevcut yapıya ilave ettiğimiz 3 gün 500 metrekare alanda hizmet veriyor 72 milyon liraya mal oldu ve ekmek üretim kapasite sistemi 80.000 üretim kapasitemiz fakat biz şu an itibariyle 48.000 ekmek üretiyoruz. Şehrin belirlediğimiz bölgelerinde ekmek satışı yapılıyor, üretim kapasitesine göre bunu da değerlendirmiş olacağız üretim kapasitemizi temizliği artırmak hem de mevcut üretimimizde oluşacak bir arıza durumunda vatandaşımızın ekmeğe ulaşımını engellemek adına Yeni bir hattından siparişini verdik. İnşallah 2024'ün ilk 6 ay içerisinde tamamlanmış olacak gayemiz Konya'da su ulaşım ve ekmekte en önce şehir olması peynir fırında buna çok önemli bir katkı sağlayacak Türkiye'nin en modern tesislerinden biri oldu ayrıca şundan söylemek istiyorum, Konyalı firmamız baştan sona imalatını gerçekleştirdi. Türkiye'nin başka yerlerinde de ekmek fırınları kurmak için çaba sarf ediyor" dedi. •Gizem Başar

Kaynak:Konya'nın Sesi