Konya'nın binbir derde deva kaynağı ile ilgili yeni gelişme!

Konya'nın binbir derde deva kaynağı ile ilgili yeni gelişme!
Resmi Gazete'de yer alan karara göre Konya'da yer alan, " Akhöyük ve Kükürtlü Su Kaynağı Doğal Sit Alanı "Nitelikli doğal koruma alanı" listesine girdi.

Konya'nın Ereğli ilçe sınırları içinde yer alan, Akhöyük ve Kükürtlü Su Kaynağı Doğal Sit Alanı, Resmi Gazete'de bugün (1 Eylül) yayımlanan karara göre "Nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü yeni bir karar aldı.

Konu ile ilgili Resmi Gazete'de şu ifadelere yer verildi:

"Konya ili Ereğli ilçesi sınırları içerisinde yer alan Akhöyük ve Kükürtlü Su Kaynağı Doğal Sit Alanı, Bakanlık Makamının 24.08.2023 tarihli ve 7226460 sayılı Olur'u ile Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı olarak tescil edilmiştir.

27 Ekim 2017 tarihli ve 30223 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına ilişkin Ulusal ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" in 2. maddesinin bendinde yer alan "Anıt Ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları Resmi Gazete'de yayımlanır ve Bakanlığın internet sayfasında bir ay süreyle duyurulur." Hükmü gereği ekteki haritada belirtilen doğal sit alanının tescili tebliğ olunur."

- Banu Çiçekçi

Kaynak:Konya'nın Sesi