Konyalı Ünlü Yorumcudan Çarpıcı Açıklamalar! 'O Tarihlerde Ne Ararsan Olacak'

Konyalı Ünlü Yorumcudan Çarpıcı Açıklamalar! 'O Tarihlerde Ne Ararsan Olacak'
Meteorolojiden gelen uyarılara göre Konya'da 26-29 Nisan tarihlerinde gökgürültülü ve sağanak yağışlar bekleniyor. Meteoroloji Yorumcusu Kuttusi Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalara göre bu günler içerisinde yoğun yağışlar yaşanacağını...

Meteorolojiden gelen uyarılara göre Konya'da 26-29 Nisan tarihlerinde gökgürültülü ve sağanak yağışlar bekleniyor. Meteoroloji Yorumcusu Kuttusi Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalara göre bu günler içerisinde yoğun yağışlar yaşanacağını belirtti.

Meteoroloji Yorumcusu Kuttusi Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda ise yağışlar hakkında tahminlerini yazdı.

Yorumcu Kuttusi Demir, sosyal medya hesabından şunları kaydetti;

"26-29 Nisan sistemi için detaylı bilgilendirme yaptım. Bu sistemde ne ararsan var. Yağmur, gök gürültüsü, dolu, kar ve mevsime göre aşırı soğuk. Bereketli olsun, bereket daim olsun.

ECMWF akşam güncellemesi de geldi. Yarın gece başlayıp aralıklar ile Cumartesi gününe kadar devam edecek yağışlı sistem Konya'mıza hayırlı olsun. İl geneli çok güzel yağışlar bizler ile olacak. Özellikle Konya ovası için ilaç olacak yağışlardan nasipleneceğiz.

Sistem sonunda en az 10 mm ile 50 mm arası yağış alacak konumlar mevcut. Konya ovasında beklenen yağışlar 20 mm üstü seviyelerinde. Daha fazlası da olur ama temkinli olduğum için abartıya kaçmıyorum. Her hangi bir ilçemizde yağışsızlık beklemiyorum.

Perşembe gecesi ile Cuma gecesi yüksek kesimlerde kar sürprizi olacak. Nisan sonunda Konya'mızda kar yağışı da göreceğiz. Yağış soğuk ile çakışacağı için don riski bulunmamaktadır. Yalnız 28-29 Nisan günleri mevsime göre ciddi olarak soğuk geçecek.30 Nisan itibariyle hava tekrar hızlıca ısınıyor. Mayıs ayı Oraj ayı. İnşallah bol yağışlı bir Mayıs ayı bizleri bekler."

Kaynak:Konya'nın Sesi