Konyalı Tarımcılardan Ek Sefer Talebi!

Konyalı Tarımcılardan Ek Sefer Talebi!
 İnternet Editörü
Kapılarını açmaya hazırlanan 20. Konya Tarım Fuarı için hazırlıklar sürüyor. Havayolu ulaşımını kullanarak fuar için Konya’ya gelmek isteyenlerin yoğunluktan dolayı bilet bulamadığını belirten fuar temsilcileri Türk Hava Yolları’ndan ek sefer talep etti

Türkiye’nin en büyük tarım fuarı olma özelliği taşıyan Konya Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı yine lider çiftçileri Konya’da buluşturmaya hazırlanıyor. 5-9 Mart arasında 20. kez kapılarını açacak olan fuar için geri sayım başladı.

Konya Ticaret Odası TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde 5 Mart’ta başlayacak olan Tarım Fuarı 5 gün sürecek. Konya’da yapılan en büyük organizasyonlardan biri olan fuar hem Türkiye’den hem de yurtdışından yüzbinlerce misafir ağırlıyor.

KATILIMCI SAYISI HER GEÇEN YIL ARTIYOR

Tarımın paydaşları için önemli olan fuarın ülke ekonomisine de ciddi bir katkı sağladığını belirten Önallar Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal, “Fuar için hazırlıklarımız sürüyor. Türkiye tarım makineleri sektörünün yüzde 65’inin üretimi Konya'da yapılıyor. Bu sebeple Konya tarımda öncü şehrimiz. Ve fuara da bu anlamda katılımcı sayısı her geçen gün artıyor. Şu anda da fuar için şehrimize gelecek misafirlerimiz havayolu yoğunluğundan dolayı bilet bulamadıkları için mağdur durumda. Bizim ricamız Türk Hava Yolları’nın ek sefer koyması yönünde” ifadelerini kullandı.

“THY’DEN EK SEFER İSTİYORUZ”

20. Konya Tarım Fuarı’nın şehir adına önemli olduğunu ve fuara katılmak isteyenlerin yaşadığı mağduriyetin mutlaka çözülmesi gerektiğini vurgulayan Özyeşilyurt Tarım Makinaları Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Koç, “Fuar için talep bu kadar fazlayken bilet bulunamaması yüzünden mağduriyet yaşanması bizler için çok üzücü bir durum. Bunun bir an evvel çözülmesini istiyoruz. Türk Hava Yolları’ndan talebimiz Konya’ya gelecek misafirlerimiz için bir ek sefer koyulsun. Hem şehir adına hem de fuara katılım gösterecek firmalar adına daha sağlıklı olacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak:Konya'nın Sesi