Konyalı Gazi Turan Tuna Yaşadıklarını Anlattı! 'Patikamıza Mayın Döşediler!'

Konyalı Gazi Turan Tuna Yaşadıklarını Anlattı! 'Patikamıza Mayın Döşediler!'
Türkiye yılardır terörle mücadelesini başarıyla sürdürüyor. Yurt içi ve sınır bölgelerinde düzenlenen çeşitli operasyonlarda, binlerce hain terörist etkisiz hale getirilmeye devam ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri kahramanca mücadelelerini sürdürürken...

Türkiye yılardır terörle mücadelesini başarıyla sürdürüyor. Yurt içi ve sınır bölgelerinde düzenlenen çeşitli operasyonlarda, binlerce hain terörist etkisiz hale getirilmeye devam ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri kahramanca mücadelelerini sürdürürken Türkiye'nin farklı şehirlerinde düzenlenen operasyonlarda yaralanan gazilerimiz Konya’nın Sesi’ne özel yaşadıkları süreci Ramazan boyunca anlatmaya devam edecek.

Tunceli Hozat ilçesinde terörle mücadele operasyonları dönüşünde teröristler tarafından patikaya döşenen mayınlara basarak sol bacağını kaybeden Gazi Turan Tuna, gazetemize özel yaşadığı o anları bizlerle paylaştı. Tuna, “Ecdadımız bu vatan için canını, kolunu, gözünü verdi. Bizler de onların torunları olarak canımızı, kolumuzu, bacağımızı ve bazı uzuvlarımızı bu vatan için feda ettik. Bugün vatani göreve çağırsalar yine giderim” ifadelerini kullandı.

‘PATİKAMIZA MAYIN DÖŞEDİLER’

Nasıl gazi olduğundan bahseden Gazi Turan Tuna, “1970 yılında Konya’da doğdum. Şu anda evli ve üç çocuk babasıyım. 1993 Kasım ayında askere gittim. Bu süreçte iki aylık evliydim. Acemi birliğimi Bilecik’te yaptım. Sonrasında ise Usta birliğim için Tunceli’ye geldim. Tunceli’nin Hozat İlçesi’nde bulunan Kozluca Jandarma Karakolu’nda göreve başladım. 1994 yılında teröristler askerlerin geçtiği patikaya mayın döşemişler. Bizde operasyon dönüşü bu patikayı kullanıyorduk. Mayına basmamız sonucunda sol ayağımı kaybettim. Patlama sonucu helikopter ile Elazığ Devlet Hastanesi’ne götürüldüm. Patlama sonucu zarar gören sol bacağım bu hastanede ampüte edildi. Daha sonra Elazığ Devlet Hastanesi’nde 3 gün tedavi altında kaldım. Bu sürecin sonunda da Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)’ne sevkim yapıldı. Yirmi günde burada tedavi edildim. Ayağımın bu süreçte iyileşebilmesi için iki ay evime gönderildim. İki ayın sonunda tekrar Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)’ne giderek protezim takıldı” şeklinde konuştu.

‘HASTANEDEN ÇIKTIĞIM GÜN

KIZIM DÜNYA’YA GELDİ’

Gaziliğinin ilk yıllarında çektiği sıkıntılardan bahseden Turan Tuna, “Evli olmamın ve genç yaşta gazi olmamın sebebi ile büyük zorluklar yaşadım. Bunlardan biri ise hava değişiminde askerlik görevim bitmeden gazi olduğum için hastanelerde tedavi konusunda zorluklar yaşadım. Askeri hastanede bile askerlik görevim bitmediği için benimle ilgilenemediler. Bu süreçte biraz zorluk çektim. Ben hastaneden çıktığım günün sonrasında kızım dünyaya geldi. Evrak işlemleri geçtiğimiz dönemlerde uzun sürüyordu. Fakat şimdi artık her şey daha kolay. 1995’te gazi olduktan sonra ticaret hayatına atıldım. Dört yıl boyunca ticaret ile uğraştım. 2001 yılında Konya Şeker Fabrikasına memur olarak başladım. 15 yıl boyunca Konya Şeker’de görev aldım. 2016 yılının sonunda emekli oldum” açıklamalarında bulundu.

GAZİ TUNA’NIN ASTSUBAY OĞLU!

Kendisinin gazi olmasına rağmen oğlunun da vatan aşkı ile asker olduğunu belirten Tuna, “Kızım iç mimar, oğlum ise astsubay. Oğlumda vatani görevini Konya’da İl Jandarma’da yapmaktadır. İki yıl boyunca Erzurum’da şark hizmetini gerçekleştirdi. Benim gazi olmam oğlumun gözünü korkutmadı. Ben ve benim arkadaşlarımın hemen hemen hepsi gazidir. Bu durumdan etkilenmedi diyebilirim. Kendisi asker olmak için çok ısrar etti. Ben başta asker olmasını kesinlikle istemiyordum. ‘Oğlum biz vatanımıza görevimizi yaptık’ ifadelerini kendisine kullanıyordum. Fakat oğlum kararlı bir şekilde ‘Bende asker olacağım’ dedi. Asker olana kadar birçok sınava girdi. En sonunda sözleşmeli er olma kararı aldı. Tayinini bu süreçte beklerken Jandarmanın astsubaylık sınavlarına katıldı ve kazandı. Kafaya koyduğu askerliği ne şartlar içerisinde olsa da yapacağını söylemişti ve bunu da astsubaylığı kazanarak başardı. Bana da bugün sorsalar yine vatanım için vatani görevime giderim. Vatanımıza canımız feda” dedi. •Gizem Başar

Kaynak:KONYA'NIN SESİ