Konya'daki o proje tarım arazilerine can suyu olacak!

Konya'daki o proje tarım arazilerine can suyu olacak!
Devlet Su İşleri (DSİ) Konya Bölge Müdürlüğü, Konya'daki tarım arazilerinin verimli sulanması için yeni bir projeye imza attı. İşte proje ve detayları...

Konya Meram İlçesinde yer alan Meram Yeşildere Göleti ve Sulaması inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Kil çekirdekli kaya dolgu tipindeki gölet inşaatında çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 1.420 dekarlık tarım arazisi modern borulu sistem ile sulama imkânına kavuşacak.

İMZALAR KONYA İÇİN ATILDI

Devlet Su İşleri Konya Bölge Müdürlüğü sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla imzaların atıldığını duyurdu.

DSİ'nin paylaşımı ise şöyle:

"Konya Meram Yeşildere Gölet’i Sulaması İşi Sözleşmesi Bölge Müdürümüz Mehmet Alp ile yüklenici firma arasında imzalandı.

Meram Yeşildere Gölet’i Sulaması işi kapsamında, 1420 dekar tarım arazisinin sulanması amacıyla basınçlı borulu sulama şebekesi inşaatı yapılacaktır. Hayırlı Olsun."

Proje tamamlandığında yöre halkının yıllardır hasretle beklediği sulama suyu beklentisini de karşılanmış olacak.

ÜLKE EKONOMİSİNE YILLIK 4 MİLYON 400 BİN TL KATKI

Meram Yeşildere Göleti ve Sulaması inşaat çalışmalarının tamamlanması ile ülke ekonomisine 4 Milyon 400 bin yıllık katkı sağlanması hedefleniyor. Projenin tamamlanması ile birlikte bölgede ürün çeşitliliği artacak ve gelir kaynakları tarıma dayalı olan yöre halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine katkı sağlayacak.

- Nurseda İnan

Kaynak:Konya'nın Sesi