Konya’daki o firma 3 milyon EURO yatırımla üretim yapacak!

Konya’daki o firma 3 milyon EURO yatırımla üretim yapacak!
Konya’da faaliyet gösteren dünyaca ünlü firma, yeni bir yatırıma imza attı. İşte ayrıntılar...

Konya’da faaliyet gösteren Selva Makarna, yeni bir yatırıma imza attı. Makarnada Türkiye’de önemli bir marka olan Selva, Fava firması ile imzalanan yatırım anlaşması sonrasında yıllık ek 31 ton kapasite artıracak. 3 milyon EURO tutarındaki yatırım Eylül 2024 tarihinde tamamlanacak. Yatırımın tamamlanması ile birlikte firmanın yıllık makarna üretim kapasitesi 93 bin tona çıkacak.

Firma 17 Ağustos’ta irmik yatırımı ile ilgili açıklamada bulunmuştu. İki yatırımın toplam tutarı 7,5 milyon EURO olacak.
Konuyla ilgili Selva Gıda tarafından yapılan açıklama şu şekilde: “Şirketimiz ile Fava s.p.a. firması arasında 2.999.000 € toplam bedel ile makarna üretim hattı yatırımı sözleşmesi imzalanmış olup, bu sözleşmeye göre 4.000 kg/h (31.000 ton/yıl) kapasiteli kısa kesme makarna üretim hattının kurulumu yapılacaktır. 2024 Eylül ayında devreye alınacaktır.

Mevcut 62.000 ton/yıl olan makarna üretim kapasitemiz, 31.000 ton/yıl makarna üretim hattının devreye alınması ile birlikte 93.000 ton/yıl olacaktır.

Makarna Üretim Hattı, Makarna Paketleme ve Kolileme Makinaları, Destek Ekipmanları ile birlikte ve 17.08.2023 tarihli özel durum açıklamamızda ki İrmik Değirmeni kapasite artırım tutarıyla beraber toplam yatırım tutarımızın 7.500.000 € olması planlanmaktadır.Kamuoyu ve yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur.”

Selva Gıda, eski ismi İttifak olan Loras Holding iştiraki olarak Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde üretim yapıyor. •İbrahim Çiçekçi

Kaynak:Konya'nın Sesi