Konya’daki Kadın Girişimci Whatsapp Stratejisi İle Yüzlerce Kişiye Ulaştı!

Konya’daki Kadın Girişimci  Whatsapp Stratejisi İle Yüzlerce Kişiye Ulaştı!
 İnternet Editörü
Konya’da kadın girişimciler arasına her gün bir yenisi daha ekleniyor. Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz ‘Hanımın Mutfağı’ isimli işletme yaptığı satış stratejisi ile Konyalıların ilgi odağı oldu. İşte o strateji hakkında detaylar…

Konya’da genç ve başarılı bir kadın girişimci olan Fatma Canlı, çalışma hayatına nokta koyduktan sonra hayalleri olan ‘Hanımın Mutfağı’nı açarak Konya’ya anne elli değmiş lezzetleri ve geçmiş tatları müşterileri ile buluşturmaya devam ediyor. ‘Hanımın Mutfağı’nı müşterileri istedikleri yemeklere yapılan satış stratejisi ile saatlerce internet üzerinden aramaktan ziyade whatsapp gruplarına gelen paylaşım ile ulaşabiliyor. İşetme Sahibi Fatma Canlı, “Müşterilerimiz lezzetlerimizden anlık haberdar olmak istiyorlar. Son yıllarda görsel hafıza oldukça önemli. Bu sebeple ‘Hanımın Mutfağı Whatsapp Grubu’nu kurduk. Burada yüzlerce müşterimiz kendi istekleri ile grubumuza girerek günlük yapılan taze ürünlerimize erişebiliyorlar” dedi.

WHATSAPP GRUBU İLE

ÜRÜNLERİNİ KONYA’YA ULAŞTIRDI!

Whatsapp grubu kurarak ürün satışını kolaylıkla sağlayan Hanımın Mutfağı İşletme Sahibi Fatma Canlı, “Whatsapp grubumuzu ilk başlarda 10-15 kişilik olarak açıp devamlı müşterilerime lezzetlerin bilgisini vermek için kurmuştum. Fakat günden güne grupta bulunan kişilerin çevresindekilerde bizlere ulaşarak gruba girmek istediklerini böylelikle ürünlerimizden haberdar olmak istediklerini ifade ettiler. Müşterilerimiz lezzetlerimizden anlık haberdar olmak istiyorlar.

Son yıllarda görsel hafıza oldukça önemli. Bu sebeple ‘Hanımın Mutfağı Whatsapp Grubu’nu kurduk. Burada yüzlerce müşterimiz kendi istekleri ile grubumuza girerek günlük yapılan taze ürünlerimize erişebiliyorlar. Bu whatsapp grubu sayesinde ürünlerimiz günlük olarak tüketiliyor. Yarına bayat şekilde müşterilerimize burada bir şey sunmamış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

‘HANIMIN MUTFAĞI’NDAN

ANNE ELLİ DEĞMİŞ LEZZETLER’

Konya’da anne tarifleri ile üretim yapan Fatma Canlı, “Firmamızı açmadan önce internet üzerinden siparişler alarak satışlar yapıyordum. Konya’da yaptığım lezzetlere yoğun ilgi olması beni bu yeri açmaya teşvik etti. Yaptığımız ürünlerin tarifleri aslına uygun ve geçmişe yöneliktir. Bu tarifler annelerimizden ve anneannelerimizden aldığımız tarifler olduğu için çok tutuldu. Burada sunduğumuz her ürünü kendim yapıyorum. Turşusundan eriştesine eriştesinden tarhanasına ve yemeklerine kadar bütün her şey benim elimin emeğidir. Burada yaptığımız ürünleri öncelikle ben ve ailem sonrasında arkadaşlarım tarafından tadıma sunuyorum. Bunun amacı ise müşterilerimize lezzeti en uygun şekilde ulaştırmak” şeklinde konuştu.

Hanımın Mutfağı İşletme Sahibi Fatma Canlı sözlerine şu şekilde devam etti: İşletmemizi açtığımızdan beri oluşan yoğunluktan çok memnunuz. İnsanlar fast-food denilen hazır tüketim gıdalarından bıkmış durumundalar. Buraya gelen müşterilerimiz taze ev yemekleri ile karşılaşınca mutlu oluyorlar. Bizler fast-food zincirini işletmemiz sayesinde kırdık diyebilirim. Burada sadece ev yemeği değil diyet yemeklerinin de satışını kişiye özel hazırlayarak yapabiliyoruz.

HANIMIN MUTFAĞI GÜNCEL FİYAT LİSTESİ

Saç Böreği çeşitleri 35 TL Kıymalı 45 TL

Sıkma 20 TL

Mantı Porsiyon 80 TL Kilogram 220 TL

Su Böreği büyük boy tepsi 600 TL /Küçük Boy tepsi 450 TL

Günlük Tabldot yemekler 75 TL

Yufka Ekmeği 10 TL

Bazlama 7 TL

Lavaş 6 TL

Sütlaç 30 TL

Zeytinyağlı Lahana Sarma kg 250 TL

Zeytinyağlı Yaprak Sarma kg 250 TL

Zeytinyağlı Yaprak Etli Sarma kg 350 TL

Baklava 500 TL

Kıvrım Böreği 250 TL

1 kg Biber Kilosu 100 TL

Reçeller (440 ml) 65 TL

Arabaşı/ İşkembe/ Kelle Paça Çorbası 80 TL

Kaynak:Konya'nın Sesi