Konya'daki bu şirket yeni nesil insansı robotlar geliştiriyor!

Konya'daki bu şirket yeni nesil insansı robotlar geliştiriyor!
Konya’dan dünyanın onlarca ülkesine robot ihracatı gerçekleştiren AKINROBORICS'in Biped (İnsansı) Robotlar üzerinde yapmakta olduğu AR-GE çalışmaları devam ediyor.

Konya’nın ve Türkiye’nin en önemli şirketlerinden biri olan AKINROBOTICS, Biped (İnsansı) Robotlar üzerine yaptığı AR-GE çalışmalarına devam ediyor. Konyalı şirket kısa zaman insansı robotlarıyla ilgili yeni çalışmalarını kamuoyu ile paylaşmayı hedefliyor.

Dünyanın ilk insansı robot fabrikasını Konya’da kurdular!

Bilişim ve robotik teknoloji alanında yaptığı çalışmalarla “Türkiye’nin Vizyonu“ olan AKINSOFT tarafından kurulan ve robotik teknolojiler alanında yaptığı çalışmalarla hem ülkemizde hem de uluslararası kamuoyunda adından sıkça söz ettiren Dünyanın ilk insansı robot fabrikası AKINROBOTICS, bilime ve insanlığa hizmet gayesiyle yeni projeler üretmeye devam ediyor.

Akın: Yeni yazılımlar, yeni ürünler geliştirmemiz gerekiyor

Teknolojinin hızla ilerlediği bir süreçten geçtiklerini belirten AKINSOFT ve AKINROBOTICS
Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Akın, robot sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi. Akın, “Gelişen ve değişen ihtiyaçlar doğrultusunda bu ihtiyaçlara cevap verebilecek yeni yazılımlar, yeni ürünler geliştirmemiz gerekiyor. Bu değişime ayak uydurabilen alt yapımızla mevcut yazılımlarımızın dışında özel proje yazılımlar ve modüller, üretim kanalımız üzerinden değerlendirilmekte. Özellikle robotik tarafımızın yapay zeka üzerine yaptığı çalışmalar robotlarımız tarafından kullanılmaktadır” dedi.

Türkiye geneli 2 bini aşkın bayisi var

Bayilik ağını genişleteceklerini söyleyen Akın, “AKINSOFT olarak Türkiye genelinde 2 binin üzerinde bayimiz bulunurken, yurtdışında ise 36 ülkede çözüm ortağı yapılanması ile hizmet vermekteyiz. Halihazırda ülkemizin en geniş çözüm ortağı ağına sahip yazılım firması olarak ağımıza yeni katılımlarla memleketimizin her noktasında hizmet sunmaya devam ediyoruz. Özellikle dış ticaret kapsamında yapılanmamızın her geçen gün genişlediğini ifade söylemek mümkün” dedi.

Biped (İnsansı) Robotlar üzerinde Ar-Ge çalışmaları yapıyor

Robot yatırımları hakkında bilgiler veren Özgür Akın, “Türkiye’de bir ilk olarak başladığımız ve ilkleri gerçekleştirdiğimiz robotik sektöründe yolculuğumuz hızla devam ediyor. Robotik teknolojiler adına hem istihdam hem de yatırımlarımız her yıl büyüyor. Sosyal Robotlar, Hizmet Robotları, Quadruped Robotlar Endüstriyel Robotlar şu anda satışa öne çıkan ve talep hacmi daha büyük olan kategoriler olsa da Biped (İnsansı) Robotlar üzerinde yapmakta olduğumuz AR-GE çalışmalarımız devam ediyor. Bugün geldiğimiz noktada seri üretim kapasitesine sahip fabrikamız yurt içi ve yurt dışı talepleri karşılayabilmekte. İhracatlarımızı da AKINROBOTICS Yurtdışı Bayilik ağının desteği ile gerçekleştirmekteyiz” diye konuştu.

Bahçeşehir Üniversitesi ile işbirliği

Akın, “Cumhuriyetimizin 100. yılını teknoloji ile taçlandırmak adına gerek yazılım gerekse robotik alanında çalışmalarımız ivme kazandı. Bu doğrultuda 2023 vizyonumuzun temeli olan eğitim alanındaki çalışmalarımız ülkemiz için oldukça önemli. Bu adımlardan biri de AKINROBOTICS olarak Bahçeşehir Üniversitesi ile eğitim alanında gerçekleştirdiğimiz iş birliği. İş birliği kapsamında Yapay Zeka ve Robotik Teknolojileri Yüksek Lisans Programını açmış bulunuyoruz. Program, AKINROBOTICS’in bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmaları ve bilgi birikimini eğitimle buluşturması, bu alanlarda çalışacak yüksek kalibreli iş gücünün sağlanması ve gelecek nesillere örnek olunması adına son derece önemli bir adım oldu. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. ÖZEL HABER – İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Kaynak:Konya'nın Sesi