Her Derdin Devası Burada! Duyan Geliyor... 260 Çeşit Var!

Her Derdin Devası Burada! Duyan Geliyor... 260 Çeşit Var!
 Muhabir
Konya'nın sabun dünyası her insanın yaşadığı el, yüz, vücut ve saç problemlerine şifa olabilecek 260 çeşit doğal sabunla dertlere deva oluyor. Sivilcesi, kepeği, alerjisi olan buraya koşuyor. İşte birbirinden faydalı sabunlar ve kullanım alanları...

Konya’da Aziziye Cami karşısında birbirinden güzel kokan doğal sabunların satışını yapan Sabuncu Mehmet Efendioğlu İşletme Sahiplerinden Enes Korkmaz, aile şirketlerinin Antep’ten gelen kaliteli sabunları yıllardır Konyalılarla buluşturduğunu anlattı.

Sabuncu Mehmet Efendioğlu İşletme Sahiplerinden Enes Korkmaz 15 yıldır düzenli şekilde Bedesten Çarşısı’nda sabun satışı yaptıklarını ifade ederek, “Sabuncu Mehmet Efendioğlu Antep’te 1932 yılından beri faaliyette olan bir firma. Bizde ortağıyız. Kendi imal ettiğimiz ürünleri satıyoruz başka yerden almıyoruz. 260 çeşit sabunumuz var. Sabunlar kendi imalathanemizde üretiliyor. Yüz için, saç için, vücut için insanların problemlerine göre envai çeşit sabunumuz var. Sivilce, kaşıntı, saçta kepek, vücutta alerjilere karşı sabunlarımız mevcut” ifadelerini kullandı.

KIŞIN SABUN ALIRKEN BUNLARA DİKKAT

Mevsimsel olarak sabun tercihleri değişmediğini ancak kış aylarında cilt kuruluğuna ve ellerde çatlamaya karşın kullanılabilecek ürünler olduğunun altını çizdi. Korkmaz, “Mevsimsel olarak sabun kullanmanın pek bir önemi yoktur. Sabun 365 gün her gün kullanılabilecek bir üründür. Farklılık yağlarda gösterilebilir çünkü mevsimsel olarak yağ çıkışları farklı olduğu için onun haricinde sabunda hiçbir farklılık olmaz. Soğuk havalarda cilt kuruluğu için gliserinli saf sabunu önerebilirim. Bizim kendi ürünümüz olan içeriğinde zeytinyağı, gliserin ve pudra vardır. Eldeki çatlamalara yüzdeki çatlamalara karşı verdiğimiz mükemmel bir üründür” dedi.

KERATİN SABUNU YOK SATIYOR

Konya’da en çok tercih edilen ürünün keratin sabunu olduğunu söyleyen Korkmaz, “Saç için en çok sattığımız ve en çok geri dönüş aldığımız ürünlerimizin başında Keratin sabunu gelir. Saçtaki kaşıntı, dökülme, kepek, seyreklik problemlerine birebirdir. Hindistan cevizi yağlı ve keratinli sabunumuzu birinci sıraya yazarız” diye konuştu.

SİVİLCELERE BİREBİR

Gençler genelde sabunu sivilce için tercih ediyor diyen Korkmaz, “Sivilce için kükürt sabununu öneririz ve kendi ürünümüz olan gül sabunuyla yine kendi imalathanemizden çıkan gül suyunu öneririz. Yüzde yüz doğal içilebilir gül suyudur. Önce sabunu ardından da gül suyunu kullanarak çok güzel sonuçlar elde edebilirsiniz” şeklinde konuştu.

MEŞHUR BITTIM SABUNU ORİJİNAL OLMALI

Bıttım sabunu bir ara çok meşhur olmuştu orijinali kullanıldığında gözle görülür etkileri var diyen Korkmaz, “Bıttım sabunu saçlarda kullanabileceğiniz faydalı bir sabun. Saçtaki dökülmeye karşı, kaşıntıya, kepeğe karşı faydalıdır. Ama bizim keratin ve hindistancevizi yağlı sabunumuz bıttım sabununun iki tık daha önündedir. İçerisinde karışımlı yağlar var özel yağlardan yapılıyor. Bıttım sabunu da orijinali bulunursa kesinlikle işe yarayan bir ürün. Biz orijinalini satıyoruz. Saf bıttım menengiç yağından yapılır” ifadelerini kullandı.

SABUNUN ETKİSİ YAĞIN KALİTESİNE BAĞLI

Her bütçeye göre sabun satışlarının olduğunu belirten Korkmaz, ”Fiyatlarımız 20 ila 70 TL aralığında değişiklik gösteriyor. Her bütçeye göre fiyatlandırmamız vardır. Bıttım sabununun 20 TL'ye olanı da var 50 TL’ye olanı da var. Yağının kalitesine göre de fiyatlar değişir. Sabun yağdan yapılır. Yağı ne kadar kaliteliyse etkisi de fiyatı da artar” dedi.

ÖZELLİKLE BAYANLAR TERCİH EDİYOR

Transparan leke sabunu ve keçi sütü sabununun bayanlar arasında en çok tercih edilen sabunlar olduğunu ifade eden Korkmaz, “Tüm e-ticaret platformlarında satışlarımız var. Trendyol ve Instagram'da en çok sattığımız ürünlerin başında transparan ve keçi sütü sabunu geliyor. Keçi sütü ve transparan sabun cilt beyazlatmada özellikle bayanların tercih ettiği bir sabun. Cilt rengini açmada beyazlatmada sivilce, akne, siyah nokta ve cilt sarkmalarının engellenmesine yardımcı olan sabunlardır. Sivilce lekesi, güneş lekesi, kahverengilik, siyah nokta problemlerini gidermede etkili bir üründür. Transparan sabunun içeriğinde aloevera, e vitamini ve avokado yağı vardır. Keçi sütü sabununda zaten gliserin, keçi sütü, zeytinyağı vardır” diye konuştu.

-Büşra GÜLTAŞ