Konya'da Zengin Yöresel Tadlarıyla Şehrin En İyi 10 Mekânı!


Konya’ya gelen tüm ziyaretçileri mevlevi mutfağından lezzetler, furun kebabı, etliekmek ve çarşı yemekleri gibi birbirinden lezzetli zengin mutfağı karşılıyor. İşte Konya'da yöresel tadlarıyla şehrin en iyi 10 mekânı!
1-Havzan Etliekmek
Etliekmek denildiğinde şehirde ilk akla gelen mekânlardan olan Havzan Etliekmek yıllardır bu sektörde hizmet veriyor. 1992 yılında kurulan Havzan Etliekmek ismini kurulduğu mahalleden alıyor. Konya'ya gelen misafirlerin uğrak noktası haline gelen Havzan Etliekmek, farklı lezzet ve sunumuyla müşterilerinin beğenisini kazanıyor. Şehrin 6 farklı noktasında hizmet veren Havzan Etliekmek farklı tadları ile damak zevkine hitap ediyor.

2-Aydın Çavuş
Şehrin lezzet haritasında önemli bir konuma sahip olan Aydın Çavuş Restaurant, geleneksel Türk mutfağının en özel tatlarını sunarak misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Restoranda Konya'ya özgü lezzetlerin yanı sıra Türk mutfağının klasiklerini de bulmak mümkün. Mekanın özenle dekore edilmiş iç mekanı, konuklarına keyifli bir yemeğin yanı sıra görsel bir şölen sunuyor. Kaliteli malzemelerle hazırlanan yemekleri ve sıcak atmosferiyle Aydın Çavuş Restaurant, Konya'da damak zevki arayan herkesin favori adreslerinden biri konumunda.

3-Tiritçi Mithat
Konya’da tirit denilince akla gelen ilk mekânlardan olan Mithat Tirit, 1988 yılından bu yana hizmet veriyor. Tadı damağınızda kalacak bu lezzeti hazırlamanın Tiritçi Mithat’a özel bir pişirme tarzı olduğu biliniyor. Fırından çıkan tirit sıcak sıcak servis ediliyor.

4-Lokmahane
Lokmahane Restoranda Anadolu Selçuklu Osmanlı Kültürleri ile yoğrularak oluşmuş Konya ev mutfağına ağırlık verilmiş yemekler bulunuyor. Konyalı hamarat ev hanımlarının hünerleri ve el lezzetleri ile klasikleştirdikleri eski Konya mutfağını ev ortamlı Lokmahane’de sunuyor. Evdeki lezzetlere koruyucu adı altında da olsa suni hiçbir katkı maddesi kullanılmadan evde hazırlandığı şekliyle derlendiği Lokmahane’de her yemek uyarlama çalışmaları tamamlandıktan sonra lokantanın listesinde yer alıyor.

5-Hasan Şendağlı Yağ Somunu
Konya’ya geldiğinizde mutlaka bu mekâna uğrayıp yağ somunu yemelisiniz. Yağ somunu kapalı bir pide çeşidi olarak biliniyor. Konya küflü peyniri, tulum, çeçil ve kaşar peynirleriyle hazırlanıyor. Konya’ya gelip de dumanı üzerinde fırından çıkan, çıtır çıtır yağ somununu denemezseniz çok şey kaçırırsınız.

6-Gazyağcı Furun Kebabı
Gazyağcı Furun Kebabı, Konya’nın en eski işletmelerinden biri. 1891 yılından bu yana kebaplarıyla Konyalıların beğenisini kazanan mekân, artık ailenin yeni nesli tarafından işletiliyor. Dedelerinin mirasını en iyi şekilde yaşatmaya çalışan torunlar geleneksel tatları layıkıyla günümüze taşımayı başarıyor. Şık ve hoş bir ambiyansa sahip mekanda yiyebilecekleriniz kesinlikle fırın kebabıyla sınırlı değil. Bamya çorbası, kebap çorbası, kuzu şiş, bıçakarası, yağ somunu, boyun kebabı, tirit… Konya’nın her bir lezzetini bu mekanda bulmak mümkün.

7-Kırkikindi Restoran
Kurulduğu günden bugüne dek Konya’da keyifli bir yiyecek deneyimleme fırsatı sunan Kırkikindi, Restoran ve Pastane olmak üzere iki farklı alanda hizmet veriyor. Pastane; Türbe Önü ve Millet Bahçesi’nde 2 farklı lokasyonda da bulunuyor. Restoran ise Millet Bahçesi ve Akyokuş Kasrı’nda konuklarıyla saray mutfağı lezzetlerini buluşturmak isteyenler için hizmet veriyor.

8-Tayyar Atiker
Konya’da yemek kültürü denilince ilk akla gelen etliekmeğin, furun kebabının, Mevlana şekerinin bilinirliği kadar Konya düğün pilavının da meşhur olduğu yadsınamaz bir gerçek. Düğün pilavı yemek içinse bir yakınınızın evlenmesini beklemeye gerek yok. Tayyar Atiker müşterilerine eşsiz Konya düğün pilavı lezzetini canınız istediğinde yeme fırsatı sunuyor. Konya’ya geldiğinizde düğün pilavı yemeden gitmeyin.

9-Şifa Restoran
Konya'nın kalbinde; Mevlana Müzesi'nin yanında, Şems Türbesi ve Alaaddin Tepesine yürüme mesafesinde bulunan Şifa Restaurant, sizi tarihi bir yolculuğa davet ediyor. Kuşaktan kuşağa aktarılan lezzet, ustalık, profesyonellik ve titizliğin hikâyesi olan Şifa Restaurant, 1955 senesinde Eski Meram Yolu Paşa Çeşmesi yanında esnaf lokantası olarak kurulmuştur. 1963 senesinde Eski Lârende Caddesi’nde faaliyetine devam etmiştir. 1970 senesinden bu yana, Mevlâna Caddesi’nde Konya yöresel lezzetlerini sunmaya devam ediyor.

10-Kurucu Kazım Ağa
1955 yılından bu yana Konyalılara hizmet veren, şehrin meşhur esnaf lokantalarından olan Kazımağa'da özellikle öğle vakitlerinde uzun kuyruklar oluyor. Konya'da birçok lezzet durağı bulunuyor. Yıllardır şehre hizmet veren lokanta ve restoranlar ise vatandaşın öncelikli tercihleri oluyor. Bu kapsamda Konyalıların en uğrak mekânlarından biri de Kurucu Kazımağa olarak biliniyor.

Bonus Bolu Lokantası
1964 yılında hizmet vermeye başlayan Konya bolu lokantası Konya’nın nam salmış eksi etliekmek lokantaları arasında tarihteki yerini alır. Etiliekmek ustalığında ki marifeti ve lezzetiyle birçok Konyalı tarafından çok beğenilir. Bolu Lokantası meşhurluğunun aksine misafirlerine sade ve sakin bir ortam sunuyor.