Konya’da Yüzyıllardır Tüketiliyordu! Meğer Böyle Yeniliyormuş…

Konya’da Yüzyıllardır Tüketiliyordu! Meğer Böyle Yeniliyormuş…
 İnternet Editörü
Höşmerim tatlısı nerdeyse günümüzde her yörede yapılıyor. Konya ise bu lezzetin ana mutfağı denilebilir. Sebebi ise geçmiş yıllardan bugüne kadar gelen lezzetin Konyalılar tarafından sahipleniyor olmasıdır. Bugün sizlere meşhur höşmerimin aslında nasıl...

Höşmerim tatlısı nerdeyse günümüzde her yörede yapılıyor. Konya ise bu lezzetin ana mutfağı denilebilir. Sebebi ise geçmiş yıllardan bugüne kadar gelen lezzetin Konyalılar tarafından sahipleniyor olmasıdır. Bugün sizlere meşhur höşmerimin aslında nasıl yenmesini gerektiğini anlatacağız. Meğer Konyalılar höşmerimi bu şekilde tüketiyormuş…

Höşmerim tatlısını bilmeyeniniz yoktur. Höşmerim tatlısı yörede yapılır ama Konya'ya gittiğinizde kesinlikle yemeniz gereken bir tatlıdır. Üstelik Konya'daki restoranların neredeyse tamamında tatlı menülerinin vazgeçilmezidir. Peki, höşmerimin geçmişte ‘Pişi’ olarak bilinen hamur kızartmasının arasında tüketildiğini biliyor muydunuz? İşte ustasından höşmerimin detayları…

HÖŞMERİM PİŞİNİN ARASINDA YERİNİ ALDI!

Konya yöresinde höşmerim helva şeklinde yapıldığını ifade eden Hanımın Mutfağı İşletme Sahibi Fatma Canlı, “Konya’mızda geçmiş yıllarımızdan bu zamana kadar pek çok lezzet geldi geçti. Bunların arasında höşmerimin ayrı bir yeri var. Düğünlerimiz, özel günlerimiz ve misafirlerimize özenle hazırladığımız bu tatlı aslında pişinin arasına katılarak yeniyordu. Bunu pek kimse bilmese de bizler bu lezzeti bu şekilde devam ettiriyoruz. Başta gören müşterilerimiz şaşırsa da onlara zamanında böyle tüketildiğini anlatarak ikram ediyoruz” şeklinde konuştu.

KONYA USULÜ HÖŞMERİM TARİFİ

Malzemeler

400 gram kaymak

2 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı süt

2 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

Yapılışı

Derin bir tencereye kaymağı ilave edin.

İçine tereyağı ekleyerek karıştırın ve kaynamasını bekleyiniz.

Karışımın üzerine un ekleyip koyu bir renk alana kadar kavurunuz.

Başka bir tencerede sütü kaynatın.

Kaynamış sütü kaymaklı karışıma döküp 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve karıştırarak kavurunuz.

Höşmeriminiz bu aşamadan sonra hazır olacaktır. Bu aşamalardan sonra hazır olan höşmerimizi önden hazırladığınız kızartılmış pişi hamurunun içine katarak tüketiniz.

Kaynak:Konya'nın Sesi