Konya’da yatırımı olan dev şirket o bankanın ortağı oldu!

Konya’da yatırımı olan dev şirket o bankanın ortağı oldu!
Konya’da İlan Maden markası ile büyük maden işletmesi bulunan İlbak Holding, Şekerbank’ın da yüzde 12’lik hissesini alıyor. Holding, CNBC-E TV kanalının da yayın haklarını alarak 10 Haziran’da yeniden yayına başlatmıştı.

CNCB-E’nin yayın haklarını alarak 10 Haziran’da yeniden yayına başlatan Türkiye’nin en büyük firmalarından İlbak Holding, Şekerbank’ın da hisselerini alıyor. Holding geçtiğimiz aylarda CNBC-E’nin de yayın haklarını alarak Türkiye’de yeniden yayına başlatmıştı. Kanal 10 Haziran’da yayına başladı. Holding, Şekerbank'ın ödenmiş sermayesinin yüzde 12,06'lık bir kısmına karşılık gelen hissesini satın almak için banka ile görüşmelere başladıklarını geçen hafta duyurdu. Şekerbank da, ödenmiş sermayesinin yüzde 12,06'sına karşılık gelen hissesinin İlbak Holding AŞ'ye devrine ilişkin sürecin başladığını duyurmuştu.


KONYA DEV MADEN İŞLETMESİ VAR

Madencilikle ağırlıklı faaliyet gösteren İlbak Holding’in Konya’da da büyük bir maden işletmesi var. İlan Madencilik olarak faaliyet gösteren firma Konya Beyşehir’de mermer madeni çıkarıyor ve işliyor. Burada çıkarılan mermerler kalitesinden dolayı büyük talep gördüğü için dünyanın birçok bölgesine ihraç ediliyor.


İLBAK HOLDİNG HAKKINDA

2001 yılında limited şirket olarak olarak kurulan İlbak, 2010 yılında holdinge dönüştü. Holding bugün maden, açık hava reklamcılığı, yayıncılık, pazarlama iletişimi, turizm, baskı hizmetleri, gayrimenkul, hızlı tüketim gibi endüstri kollarında faaliyet gösteriyor. İlbak Holding’in sekiz sektörde faaliyet gösteren toplamda 35’in üzerinde bağlı ortaklığı bulunuyor. 2024 yılı itibarıyla güncel ortakları yüzde 50 -50 eşit paylarla Mustafa İlbak ve Murat İlbak.

Haber: İbrahim ÇİÇEKÇİ

Kaynak:Konya'nın Sesi