Konya'da yağışlar hafta sonu sürecek mi?

Konya'da yağışlar hafta sonu sürecek mi?
Konya'da yağışlar hafta sonu da sürecek mi? Konya'da hava nasıl olacak? Konya ve ilçelerinin beş günlük hava durumu raporu...

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin çok bulutlu ve (İzmir dışında) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, güney kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; Antalya, Isparta, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunuyor.

KONYA'DA YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya da Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek kesimlerin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Konya'da 5 günlük hava durum raporuna göre, Konya ve ilçelerinde Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri yağışların devam ettiği bazı ilçeler de karla karışık yağmurun görülmesi bekleniyor. Salı ve Çarşamba günlerinin de çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

KONYA VE İLÇELERİNDE BEŞ GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU