Konya'da vatandaşlar talep ediyor belediye gerçekleştiriyor!

Konya'da vatandaşlar talep ediyor belediye gerçekleştiriyor!
Konya'da kendi öz kaynaklarıyla, araç filosuna dahil ettiği otobüsle her hafta ücretsiz geziler düzenleyen belediyenin ilk rotası Kapadokya oldu.

Konya'nın Hüyük ilçesinde belediye vatandaşların hayallerini gerçekleştiriyor. Seyahat etmeyen kalmasın anlayışıyla her hafta gerçekleştirilecek olan ücretsiz geziler halk tarafından da yoğun ilgi görüyor.

Hüyük Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla araç filosuna dahil ettiği otobüsle her hafta ücretsiz geziler düzenlenmesi planlanan projenin ilk rotası Kapadokya oldu.

Hüyük Belediyesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla her hafta gerçekleştirilecek olan geziler için bilgi verdi.

Belediyeden yapılan açıklama ise şöyle:

"Belediye Başkanlığımız tarafından planlanan ilk kültür gezisine Başkanımız Mehmet Çiğdem bizzat katılarak geziye katılan misafirlerimizle sohbet etti.

Hüyük Belediyesi Kültür gezilerine 23 Mahallemizde'de ayrı ayrı devam edecek. İlk gezi Burunsuz mahalle sinden 40 kadın ile Nevşehir Göreme Ürgüp bölgesi oldu.

Ulaşım, yemek, rehber gibi tüm ihtiyaçların Hüyük Belediyesi tarafından karşılandığı kültür gezilerinde Hemşehrilerimiz gittikleri yörenin tarihi ve doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı yakalıyor. Özel lezzetleri tadıyor, farklı yörelerden insanlarla kaynaşıyor.

Gerekli planlama ve hazırlıkların tamamlanması ile birlikte Ankara, Çanakkale, Antalya ve yurdumuzun önemli yerlerine zamanın günün anlam ve önemine göre devam edecek.

Hüyük İlçesinde 23 Mahallenin tümünden sürekli gezi programlarının devam edeceği Kültür gezilerine katılmak isteyen Vatandaşların mahalle muhtarlarına veya Belediyenin ilgili birimine isimlerini yazdırmaları gerekiyor."

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem ise şu ifadeleri kullandı:

"İlk kültür seyahatimizi Burunsuzlu hemşerilerimizle Kapadokya’ya yaptık gezilerimize her hafta bir mahalleden hareket ediyoruz talep sizden götürmek bizden"

- Nurseda İnan

Kaynak:Konya'nın Sesi