Konya’da Üretildi! Traktöre İhtiyaç Duymadan Kullanılıyor

Konya’da Üretildi! Traktöre İhtiyaç Duymadan Kullanılıyor
 İnternet Editörü
Traktöre ihtiyaç duymadan kullanılan robot Tarım Fuarı’nın gözdesi oldu

Önallar Tarım Aletleri Fabrika Müdürü Ali Önal, robotta hiçbir muadillerinde bulunmayan özellikleriyle dünyada bir ilk olduğunun altını çizerek, “Genişleme ve yükselme özellikleriyle farkını ortaya koyan ürünümüz teker izi genişliği 1400 mm ve 1800 mm aralıklarla olmak üzere 40 cm’lik açılma alanına sahip. Yükseklik ise karın altı yüksekliği olarak 800 mm ve 1200 mm kadar ayarlanıyor. Bu şunun için gerekli normalde tarla ortamında her bitkinin sıra arası genişliği farklı oluyor. Tekerin tam bitki olmayan noktalara denk gelmesi lazım. Her bitkinin de yüksekliği aynı olmadığı için makinanın buna uyum sağlaması gerektiğini düşündük” dedi.

20 KW’LIK TAHRİK GÜCÜNE SAHİP

Ürünün 4 çeker AWD sistem olarak geçtiğini söyleyen Önal şu bilgilere yer verdi; “Her motor birbirinden bağımsız olmakla beraber 5 KW toplam 20 KW tahrik gücüne sahip. Maksimum 22 km/s ile ilerleme kaydedebiliyoruz. En önemli özelliklerimizden birisi ise 4 tekerinde birbirinden bağımsız olup dümenleme sistemine sahip olması. Bu bize avantaj sağlayarak daha çok hareket kabiliyeti oluşturuyor. Yengeç yürüyüşü dediğimiz iki tekerleğinde aynı yöne bakmasıyla çapraz yürüyüş gerçekleştirebiliyoruz ve tüm tekerleri içe bakacak şekilde olduğu yerde tam dönüş sağlayabiliyor” dedi.

3D YAZILIMIYLA 100 METREYİ TARAYABİLECEK

Üründe 100 metreyi tarayabilecek 3D sensör bulunduğuna değinen Önal, “Etrafımızdaki herşeyin 3 boyutlu halinin nokta bulutu şeklinde haritasını çıkarıyor ve bunu anlık olarak işleyebiliyoruz ve işlediğimiz kart makinaya gömülü bir bilgisayar. Aynı zamanda robotun önünde güvenlik için 3D kamerası da mevcut” bilgisini verdi.

4 SAATLİK İLAÇLAMA SÜRESİ TAHMİN EDİLİYOR

12 metrelik ilaçlama kolu ve 25 cm aralıklı 48 adet nozzle sistemi bulunduğuna dikkat çeken Önal, sabit basınçla çalıştığını ve kullandıkları bu teknikle her alana doğru ve eşit miktarda ilaçlama gerçekleştirildiğini kaydetti. Önal, 600 litrelik deposu ve 200 kg civarındaki bataryasıyla en az 4 saatlik ilaçlama yapabiliyor” dedi

Kaynak:Konya'nın Sesi