KONYA’DA TATİLİN YENİ ADI: KARAVAN

KONYA’DA TATİLİN YENİ ADI: KARAVAN
Karavan tatilciliği son günlerde popüler hale gelmeye başladı. Özellikle haftasonu tatillerini değerlendirmek isteyenler tarafından karavan sıkça tercih ediliyor. Konya’da da hem karavan satışlarında hem de karavan kullanımında ciddi bir patlama yaşandı.

Havaların ısınması ile birlikte tatil planları da yapılmaya başladı. Özellikle bu yıl otel fiyatlarındaki artış nedeniyle alternatif tatil arayışına giren vatandaşlar da karavan ve kamp tatilciliğine yöneldi. Geçtiğimiz iki yıl içerisinde pandemi ile beraber başlayan karavan tatilinin popülaritesi otellerdeki fiyat güncellemeleri sebebiyle iyiden iyiye arttı. Konya’da da hem Konyalılar tarafından hem de yerli ve yabancı turistler tarafından karavan tatili yapanların sayısı artmaya başladı. Hafta sonu tatillerini değerlendirmek isteyen Konyalı vatandaşlar ilçe ve mahallelerdeki keşfedilmemiş doğa harikası bölgelere giderek kamp kurarken, yerli ve yabancı turistler ise Karatay Belediyesi’nin Karavan Parkı’nda konaklama fırsatı buluyor. Turistler buraya karavanlarını park edip Konya’yı gezmeye çıkabiliyor. Ayrıca Karatay Karavan Parkı’nda ziyaretçilerin daha rahat vakit geçirebilmeleri için tuvalet, lavabo ve banyo imkânının yanı sıra ücretsiz elektrik ile su imkanı da bulunuyor.

KARAVANCILAR İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

Konya’nın ilk ve tek karavan parkı olan Karatay Belediyesi Karavan Parkı, turistik geziye karavanlarıyla çıkan yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez uğrak yeri haline geldi. Özellikle pandemi dolayısıyla daha fazla tercih edilmeye başlanan karavan turizminden Konya’nın pay alması amacıyla oluşturulan Karatay Karavan Parkı, bu kapsamda turistleri ağırlamayı sürdürüyor. Karavanlarıyla seyahat eden ve şehrin tarihi, kültürel ile doğal güzelliklerini ziyaret etmek amacıyla Konya’ya gelen yerli ve yabancı turistler, Adana Çevre Yolu ve Ereğli Çevre Yolu’nun kesiştiği alandaki 2 bin metrekarelik Karatay Karavan Park Alanı’nda konaklamadan Konya’dan ayrılmıyorlar.

TURİSTLER KARAVAN PARKINDAN MEMNUN

Ziyaretçiler araçlarını Karavan Parkı’nda bırakıp Konya’yı gezme fırsatı bulurken aynı zamanda, Karatay Karavan Parkı’nın hemen bitişiğinde bulunan Karatay Şehir Parkı ve Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ni gezmeden Konya’dan ayrılmıyor. Karatay Karavan Parkı’nda konaklayan yerli ve yabancı ziyaretçiler, Karatay Belediyesi'nin bu hizmetinden dolayı çok memnun kaldıklarını dile getiriyorlar. Karatay Karavan Parkı’nda her türlü ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayabildiklerini, parkta sunulan hizmetlerin ücretsiz olmasının kendileri için önemli bir ayrıntı olduğunu vurgulayan turistler, bu tür projelerin Türkiye’nin tüm belediyelerine de örnek olmasını istediklerini belirtiyor.

KONYA KARAVAN TATİLİNE ÇOK ELVERİŞLİ

Konya’da ikamet eden ve uzun yıllardır karavan kullanıcısı olan aynı zamanda da sosyal medya üzerinden karavan deneyimlerini paylaşan Melike Buzcu ise karavan kullanımın bir aşk olduğunu söyledi. Konya’da çok fazla karavanla gezilebilecek yer olduğunun altını çizen Buzcu, “Biz eşimle öncesinde çadır tatili yapıyorduk. Ama iki çocuğumuzun ardından karavana geçtik. Karavanla özellikle Konya sınırları içerisindeki yerleri keşfediyoruz. Ve Konya’da bu anlamda gezilebilecek el değmemiş çok güzel yerler var. Konya karavan tatilciliğine elverişli bir şehir. Pandemi döneminde de zaten bu karavan kullanıcısı arttı” dedi.

KAMP ALANLARI ARTMALI

Beyşehir’de de yeni bir kamp alanı yapıldığını ve bu alanların yaygınlaştırılmasını istediğini ifade eden Buzcu, “Zaten merkezde Karatay Belediyemizin bir kamp alanı mevcut. Onun dışında Beyşehir’de doğanın içine bir kamp alanı yapılıyor. Biz Konya’nın birçok noktasının buna elverişli olduğunu düşünüyoruz. O yüzden kamp alanlarının artmasını istiyoruz. Genelde Konya’nın köylerini geziyoruz. El değmemiş bir çok mekanı ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Tüm bunları da @2cocuk1karavan hesabımızdan paylaşıyoruz. Konya’mızda doğal akarsular, mağaralar çok fazla var. Mesela Göksu, Klistra, Bulumya, İvriz, Derebucak’ta bulunan Silium Mağarası, Eflatun Pınarı gibi çok fazla sayamayacağım karavana elverişli yer var. Tüm buraları gezerken karavan tatilinde en çok dikkat edilmesi gereken husus çevreyi temiz bırakmak. Biz her gittiğimiz yerde önce temizlik yaparız ve poşet poşet çöp çıkar. Bu durum çok rahatsız edici. Doğayı sevip orada tatil yapan bir insan doğaya otel odası muamelesi yapmamalı” ifadelerini kullandı.

KARAVAN ALIRKEN DİKKAT ETSİNLER

İnsanların karavan alırken kaliteli malzemeden üretilip üretilmediğine dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Filton Karavan Sahibi Mustafa Filiz, “Sonuçta karavan sizin eviniz gibi oluyor. O yüzden alırken araştırıp almakta fayda var. Son dönemlerde tabi karavan satışlarında ciddi bir patlama yaşandı. Yurt içi ve yurt dışından talep yoğun. Bir de karavan konusu yeni bir konu olduğu için herkes bir şekilde acemi bu konuda. O yüzden bir bilene sorarak hareket etmelerini tavsiye ediyoruz. Biz Filton Karavan olarak ürettiğimiz araçlarda konfor ve kaliteye her zaman önem veriyoruz. Çünkü insanlar bunu bir kere alacak tıpkı bir ev gibi. O sebeple araştırıp almalarını tavsiye ediyoruz” dedi. •Gülşen Çopur