Konya'da Sibergöz-16 Operasyonu! Çocuk istismarcıları yakalandı...

Konya'da Sibergöz-16 Operasyonu! Çocuk istismarcıları yakalandı...
 Muhabir
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya'nın da içinde bulunduğu 20 ilde 'çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele' kapsamında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Sibergöz-16" operasyonlarında 35 şüphelinin yakalandığını paylaştı.

Türkiye genelinde siber operasyonlar günden güne aralıksız şekilde sürüyor.

Türk polisi bu kez de, çocuk müstehcenliği ve tacizi suçlarını mercek altına aldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, para karşılığı çocukların müstehcen fotoğraflarını satan şahıslara Konya dahil 20 ilde Sibergöz-16 operasyonu başlatıldığını sosyal medya hesabından açıkladı. Operasyon kapsamında 35 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından şu sözlere yer verdi;

" ilde Çevrim İçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “SİBERGÖZ-16” Operasyonlarında şüpheli Yakalandı Çocuklarımızı Koruma İçin Suçlularla Mücadele Etmeye Kararlıyız Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında; Ankara merkezli Adana, Ağrı, Aydın, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, İstanbul, Kayseri, Kırıkkale, Konya, Malatya, Muğla, Sakarya, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Yalova’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Sosyal medya uygulamaları üzerinden grup kurularak çocukların müstehcen görüntülerinin para karşılığı satışa sunulduğu, çeşitli ödeme kanalları ile ödemelerin gerçekleştirildiği ve sosyal medya platformlarında çocuk istismarı görüntülerinin paylaştığı tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında."

•Buse Aşcı

Kaynak:Konya'nın Sesi