Konya'da Semt Pazarında Balık Fiyatları Ne Kadar?

Konya'da Semt Pazarında Balık Fiyatları Ne Kadar?
 Muhabir
Kış aylarının gelmesiyle artan balık tüketiminde tüketicilerin aradıkları cevapları sizler için yanıtladık. Konya’da semt pazarında balık fiyatları ne kadar, bayat ve taze balık arasındaki fark nedir? İşte detaylar…

Omega3 kaynağı balık insan sağlığı için en önemli besin kaynaklarından biridir. Düzenli tüketmenin insan sağlığına olan katkıları saymakla bitmez. Balık mevsimin açılmasıyla sofralarımıza balığa yer vermeden önce aklımıza gelen ilk soru acaba bu balık taze mi sorusunun cevabını 24 yıldır balıkçılık yapan Ahmet Yılmaz sizler için verdi.

BAYAT BALIK NASIL ANLAŞILIR

Bayat balığı anlamanın birçok yolu olduğunu söyleyen 20 senedir balıkçılık yapan Ahmet Yılmaz “Balık alınırken en önemli şey taze balık almaktır. Gözünden ve balık derisinden anlaşılır. Gözü cam gibi derisi de sert olmalı. Üzerine bastığımız zaman içine çökmemesi gerekir ama bu durum her balık için geçerli değil. Örneğin mezgit balığının eti yumuşak olur. Vatandaşlar bunu bilmediği için taze değil diye düşünüyorlar. Mezgit yeni doğan çocuk gibidir. Nazik bir balıktır. Bayat balık; keskin bir kokuya sahiptir, pulların görüntüsünde bozulmalar vardır, suya koyduğunuzda havada kalır, Kılçıklar balık etinden kolayca ayrılır” şeklinde konuştu.

BALIK FİYATLARI NE DURUMDA

Balık fiyatlarının şu an gayet uygun olduğunu söyleyen Ahmet Yılmaz, “Şu an etin kilosu 350 TL o yüzden vatandaş balığa yöneldi. Balık fiyatları da gayet uygun, geçen hafta kilosu 80 TL olan şu an Karadeniz Hamsisi 100 TL, Uskumru 150 TL, Karadeniz palamutu150 TL, Kaya levreği 250 TL, Muğla Fethiye’den gelen alabalık 150 TL, Çipura 180 TL, Deniz levreği 180 TL, Mercan 150 TL’den satıyoruz” dedi.

-Buse Aşcı