Konya’da Ramazan Pidesinin Fiyatı Ne Kadar?

Konya’da Ramazan Pidesinin Fiyatı Ne Kadar?
 Muhabir
Ramazana sayılı günler kala Ramazan sofralarının olmazsa olmaz lezzeti Ramazan pidesinin fiyatı Konyalılar tarafından merak bekleniyor. Peki Konya’da Ramazan pidesinin fiyatı ne kadar? İşte detaylar…

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı’nın Ankara, İstanbul ve Antalya’da satılacak olan Ramazan pidesinin fiyatını açıkladıktan sonra gözler Konya’da satılacak pidenin fiyatına çevrildi. Ramazana kısa bir süre kalmasına rağmen pide fiyatlarının hala açıklanmaması Konyalılarda büyük meraka sebep oldu.

Konya’da Ramazan pidesinin fiyatı ne kadar olacak? Sarıkamış Etliekmek ustası Esat Kara, “Geçen sene 300 gram olan yumurtalı pide 12 TL, yumurtasız pide ise 8 TL’den satışa sunuluyordu. Başta yumurta olmak üzere bütün malzemelere zam geldi. Gelen zamlardan sonra bu sene tahminimce 20-25 TL arasında bir fiyat olur. Yumurtalı pide 25TL, yumurtasız pide ise 20 TL bandında olmalı diğer türlü masrafları çıkarmamız çok zor olur. Şu an ekmekler 200 ile 220 gram arasında satılıyor yani 1 adet Ramazan pidesi 1.5 ekmek büyüklüğünde oluyor. 300 gramlık pideler için 20-25 TL gayet makul fiyatlar” dedi.

Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honca, Ramazan pidesinin fiyatı ile ilgili çalışmalara devam edildiğini bu hafta çarşamba günü Ramazan pidesinin fiyatının belli olacağını söyledi.