Konya'da Otomobil Kaçakçılarının Akılalmaz Oyunu Radara Takıldı!

Konya'da Otomobil Kaçakçılarının Akılalmaz Oyunu Radara Takıldı!
Konya Valisi Vahdettin Özkan yaptığı basın açıklamasında Konya'da Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören araçların bilgileri kullanılan 16 otomobil ele geçirildiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Vali Özkan, beraberinde İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul ile AFAD İl Müdürlüğünde basın mensupları için değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Hacizli, çalıntı veya gümrük kaçağı araçların Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören araçların bilgileriyle değişim yapılarak trafiğe çıkartıldığına dair ülke genelinde çalışma yapıldığını dile getiren Özkan, şöyle konuştu:

"Özellikle deprem bölgesindeki araçlarla ilgili ya da yurt dışından getirilen araçların üzerinde işlem yapan organize gruplar vardı. Bu çalışma Türkiye genelinde yürütülmekteydi. İlimizde de bunlarla ilgili alınan 16 araç var. 15'inin yurt dışından girdiği düşünülmekte.Deprem bölgesindeki araçların yerine ikame edilmek üzere sahtekarlıkla piyasaya araç sürülmesi durumu, bununla ilgili çok ciddi bir çalışma yaptık."

Kaynak:Anadolu Ajansı