Konya'da muhteşem proje hayata geçiriliyor! Başkan detayları verdi

Konya'da muhteşem proje hayata geçiriliyor! Başkan detayları verdi
Konya’nın Hüyük İlçe Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem geçtiğimiz yıllarda müjdesi verilen Beyşehir Kıyı Bandı Düzenleme Projesi kapsamında çalışmaların başladığını belirtti.

Konya’nın Hüyük İlçe Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, geçtiğimiz yıllarda Beyşehir Gölü'ne kıyısı bulunan ilçeye bağlı mahallelerde yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla göl sahilinin çehresinin değişeceği haberini vermişti.

Başkan Çiğdem şimdi de vatandaşlara Beyşehir Kıyı Bandı Düzenleme Projesi kapsamında çalışmaların başladığı müjdesini verdi.

HAYALDİ ŞİMDİ GERÇEKLEŞİYOR

Beyşehir Gölü kıyı bandında yürütülen düzenleme projesinin başladığı müjdesini veren Başkan Çiğdem şu ifadeleri kullandı:

" Bu projeye 3 sene önce başladık ancak tamamlayabiliyoruz. 11 kilometrelik yolun sadece dolgusu 2 yıl sürdü. Sahilde yol yoktu, kıyı kenar çizgisi belirlendikten sonra projeye yeniden başladık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakanımız Sayın Murat Kurum Beyin ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleri ile başlayan, Hüyük, Budak-Tolca-Kıreli sahil düzenlemesi projemizde asfalt çalışması Budak istikametinden başlamış bulunmakta. Proje geçen yıl hazırdı ama kış bastırdığı için bu yıla kaldı, bu yılda Büyükşehir tarafından asfalt atılmaya başlandı. Projenin tamamı inşallah kasım ayı gibi bitmiş olacak. 11 kilometrelik kıyı bandı yolumuz hem Konya'dan hem şehir dışından gelecek olan vatandaşların suyun kenarında diledikleri gibi zaman geçirebilecekleri bir proje olacak. Ulaşım ve konaklama olarak da çok rahat edebilecekler. İçerisinde yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve araç yolu olarak planlanan sahil düzenleme projemiz aynı zamanda aydınlatmaları, parkları, plajları ve günübirlik kullanım alanları ile birlikte bölgemizin turizm hareketliliğine can verecek.

Projemize sonsuz desteğini esirgemeyen Sayın Bakanımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza Hüyük İlçesi adına minnet ve şükranlarımı sunarım."

- Nurseda İnan

Kaynak:Konya'nın Sesi