Konya'da Kullanılmayan Eşyalar Artık Çöpe Gitmeyecek!

Konya'da Kullanılmayan Eşyalar Artık Çöpe Gitmeyecek!
 Muhabir
Konya'da ilk olan 2. el pazarı Selçuklu Belediyesi tarafından Yazır kapalı pazar alanında bugün başladı.

Her ayın ilk çarşamba günü kurulacak olan 2. El Pazarı'nda stant açmak için Selçuklu Belediyesi’nde bulunan Beyaz Masa’dan başvuruda bulunup ücretsiz stant açabilir. Sıfır atık projesi için çok önemli bir adım olan Selçuklu ikinci el pazarında 191’i şahsi 14’ü okul standı olmak üzere toplam 205 stant bulunuyor.

Pazarda istenilen her şeye ulaşılabileceğini söyleyen Yazır mahalle muhtarı Celaleddin Doğan, “Her ayın ilk çarşambası kurulacak olan 2. El Pazarı'nın bugün ilk günü. Selçuklu Belediyesi tüm müracaat eden herkese yer verdi. Vatandaş evinde kullanmadığı ikinci el eşyasını getirip burada satıyor. A’dan Z’ye ne ararsanız her şey burada mevcut. Sabah 08.00’de açılan pazar akşam saatlerine kadar devam edecek” diye konuştu.

BAŞKAN PEKYATIRMACI’YA TEŞEKKÜR EDERİZ

Pazara 2. El çocuk kıyafetlerini satmak için gelen Atilay Ağır, “2. El pazarının Konya için geç kalınmış bir proje olduğunu düşünüyorum. İstanbul ve Ankara’da düzenli kurulan pazarlar var. Konya’da da etkinlik açısından çok güzel bir proje aslında bu yüzden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya teşekkür ediyorum. Ücretsiz ve halka açık olmasıyla vatandaşlar adına faydalı bir proje oldu. Burada ücretsiz stant açabilmek çok kolay, belediyenin hizmet binasına gidip oradan başvuru yapmak yeterli oldu. Biz şu an burada genellikle 2. El çocuk kıyafetlerini satarak ev ekonomisine katkıda sağlamayı planlıyoruz” dedi.

HAFTA SONUNA GEÇMESİ TALEP EDİLİYOR

Pazarın hafta sonuna geçmesini istediklerini belirten Antikacı Zeki Bingöl,” Böyle bir pazarı biz vatandaşlara kullanma imkânı sundukları için çok memnunuz ama pazarın hafta içinden hafta sonuna geçmesini talep ediyoruz. Şu anlık ilgi güzel ama memurlarımız, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz şu an işte oldukları için hafta sonu olması daha iyi olabilir” şeklinde konuştu.

BOŞ VAKİTLERİMİZİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN GÜZEL BİR PROJE

Emekli Uzman Çavuş Ahmet Koç,” Böyle bir Pazar imkânı sundukları için hem Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza hem de Selçuklu Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Elimizde bulunan eski ürünlerimizi satıp kazanç sağlamış oluyoruz hem de vatandaşlarımızın birbiriyle olan ilişkilerini pozitif etkileyeceğini düşünüyorum. Boş vakitlerimizi değerlendirebileceğimiz güzel bir etkinlik oldu. Bugün pazara eskiyi canlandırmak amacıyla eskiden kullandığımız radyo, havan, semaver, eski el aletleri, saat, çakmak gibi birçok ürüne tezgahımda yer vermeye çalıştım” dedi. -Buse Aşcı