Konya'da konut satışlarının neden arttığı ortaya çıktı! Bir süre böyle gidecek!

Konya'da konut satışlarının neden arttığı ortaya çıktı! Bir süre böyle gidecek!
 İnternet Editörü
Türkiye genelinde ve özellikle Konya’da gayrimenkul satışlarının arttığını kaydeden Konyap Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İsa Ruhullah Acar, "Şehirleşme sürecinin hız kazanması ve ulaşım projelerinin devreye girmesi de konuta talebi artırıyor ” dedi

Türkiye genelinde ve özellikle Konya’da gayrimenkul satışlarının arttığını kaydeden Konyap Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İsa Ruhullah Acar, şehirde konut satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 18 oranında arttığını açıkladı. Acar, “Sadece konut değil, arsa, tarla, ticari taşınmazlarda da hareketlilik gözlemleniyor. Hatta şehirleşme sürecinin hız kazanması ve ulaşım projelerinin devreye girmesi de talebi artırıyor ” dedi

Türkiye genelinde gayrimenkul satışlarında son Ocak ayında tüm zamanların rekor rakamları kırıldı. Geçen ay, konut, arsa, tarla, iş yeri ve ticari taşınmaz satışları, 2024’ün aynı dönemine göre yüzde 20,2 artarak 238 bin 938 adede ulaştı. Bu rekor artışın etkileri, ülke genelinde olduğu kadar Konya’da da kendini gösteriyor. Konyap Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İsa Ruhullah Acar ise, bu gelişmeleri gazetemize değerlendirdi.

142986.jpg

KONUT SATIŞLARI YÜZDE 18 ORANINDA ARTTI

İsa Ruhullah Acar, gayrimenkul sektörünün Türkiye genelindeki yükseliş trendinin Konya’da da kendini gösterdiğini belirterek şehirde konut satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 18 artış kaydettiğini açıkladı. Acar, “Sadece konut değil, arsa, tarla ve ticari taşınmazlarda da hareketlilik gözlemleniyor. Bu durum, yatırımcıların alternatif varlıklara yöneldiğinin bir göstergesi. Ancak, piyasanın dinamikleri sadece rakamlardan ibaret değil; nüfus artışı, kentsel dönüşüm ve ulaşım projelerindeki gelişmeler de bu artışı destekliyor” şeklinde konuştu.

eylul-ayinda-konut-satislarinda-buyuk-artis-2.jpg

ARTAN SATIŞLAR BÜYÜK BİR FIRSAT

Acar, artan satışların; inşaat firmaları, emlak danışmanları ve finans kuruluşları açısından büyük bir fırsat yarattığını ifade ederek yeni projelere duyulan ilgi artarken, yan sektörlerde de pozitif etkiler gözlemlendiğini söyledi. Acar, “İnşaat malzemeleri, dekorasyon ve mobilya sektörlerinde büyüme yaşanıyor. Aynı zamanda, konut kredisi taleplerindeki artış finans kuruluşlarını canlandırıyor. Tüm bu gelişmeler, sektördeki canlılığın ve yatırım potansiyelinin arttığını açıkça ortaya koyuyor. Bu artışın arkasında birkaç önemli etken bulunuyor. İlk olarak, faiz oranlarında beklenen düşüş alıcıları harekete geçiriyor. İkinci olarak, enflasyon ortamında gayrimenkul, paranın değer kaybetmemesi için en güvenilir yatırım aracı olarak öne çıkıyor. Üstelik, artan inşaat maliyetleri ve arzın yetersiz kalması, fiyatların yukarı yönlü hareket etmesine neden oluyor. Son olarak, şehirleşme sürecinin hız kazanması ve ulaşım projelerinin devreye girmesi de talebi artırıyor” diye konuştu.

8d196f29-cad9-49ab-b496-0823791c931a.jpg

“ERKEN HAREKET EDENLER, PİYASADA AVANTAJLI KONUMDA OLACAKLAR”

Yıl sonuna kadar konutlarda satış artışının devam etmesini beklediğini belirten Acar, “Bazı dönemlerde satış hızında geçici yavaşlamalar olabilir, ancak mevcut ekonomik koşullar, inşaat maliyetlerinin yüksek seyretmesi ve faiz indirimlerinin piyasa üzerinde baskı oluşturması nedeniyle uzun vadede fiyatların daha da yükselmesi kaçınılmaz görünüyor. Özellikle büyük projeler ve yeni konut yatırımları piyasaya sunuldukça, arz-talep dengesinde daha da belirgin bir eğilim oluşacaktır. Konut almak isteyenlerin bu dönemi fırsat olarak görmeleri gerekiyor. Şu an piyasada yükselen fiyatlar ve faiz indirimleriyle birlikte artacak talep, ilerleyen dönemlerde fiyatların daha da yükselmesine neden olacak. Araştırmalarınızı iyi yapın, proje güvenilirliğine, lokasyona ve ödeme planına dikkat edin. Unutmayın; erken hareket edenler, piyasada avantajlı konumda olacaklar. Sadece bugünün değil, yarının da yatırım getirisini göz önünde bulundurmak şart” diyerek sözlerine son verdi. TUBA KAYA