Konya'da İlk Ezan Sesi Bakın Nerede Duyuluyor!

Konya'da İlk Ezan Sesi Bakın Nerede Duyuluyor!
Konya’da ezanın ilk duyulduğu yer neresi sorusunun cevabı Konyalılar tarafından merak ediliyor. Konya’da ezanın ilk duyulduğu yeri öğrenince çok şaşıracaksınız...

Konya’da ezanın ilk duyulduğu yer olarak bilinen Alâaddin Camii aynı zamanda Konya’nın en eski ve ilk camisi olma özelliğini de taşıyor.

Burası öyle bir yer ki, Konya’nın en büyük camisi olma özelliğini taşıyor. İşte Konya’da ezanın ilk duyulduğu yer olan Alâaddin Cami hakkında bilmeniz gereken detaylar...

KONYA’DA EZANIN İLK DUYULDUĞU YER!

En eski Selçuklu eserlerinden olup, Alâaddin Tepesi üzerinde inşa edilmiştir. Selçuklu Sultanı I.Rükneddin Mesud (1116-1156) zamanında yapımına başlanmış ve I.Alâaddin Keykubad zamanında tamamlanmıştır (1221). Câmi avlusunda I.Mesud, Kılıç Arslan, II.Rükneddin Süleyman, I.Gıyâseddin Keyhüsrev, I.Alâaddin Keykubad, II.Gıyâseddin Keyhüsrev, IV.Kılıç Arslan ve III.Gıyâseddin Keyhüsrev'in mezarları bulunmaktadır. Konya semalarında ilk ezan sesi burada duyulmaya başlandı.

ALÂADDİN CAMİİ NEREDE?

Konya’da ezanın ilk duyulduğu yer olan Alâaddin Camii, Anadolu Selçuklu Devleti’nin eski başkenti Konya’da bulunan yapı, iç kalede kasrın ortasında Taht Mahallesinde inşa edilmişti. Günümüz Konya'sında, şehir merkezinde sondaj ve arkeolojik kazıların dahi yapıldığı bir höyük üzerinde, Alâeddin Tepesi’nde yer almaktadır. Alâaddin Cami'nin konumu ve adresi aşağıda bulunuyor.

ALÂADDİN CAMİ KONUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

•Hazırlayan: Gizem Başar

Kaynak:Konya'nın Sesi