Konya'da deprem sonrası korkutan görüntüler!

Konya'da deprem sonrası korkutan görüntüler!
Konya'nın Kulu ilçesinde bu sabah 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yetkililer tarafından herhangi bir olumsuz durumun olmadığı belirtildikten sonra Kulu Belediyesi'nden hasar tespiti ile ilgili açıklama geldi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; Konya'nın Kulu ilçesinde saat 07.58'de 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kulu ilçesi ve çevresinde hissedilen depremle ilgili ilk tespitlerde olumsuz bir ihbar gelmediği öğrenilmişti.

4.8 büyüklüğündeki depremle ilgili ilk açıklama Kulu Belediyesi'nden geldi. İşte depremle ilgili yeni görüntüler ve detaylar...

Depreme hastanede tedavi görürken yakalandığını belirten Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver, “Hastanede yattığım sırada ilçemizde 5.1 şiddetinde deprem olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım.

İlgili birimlerle iletişime geçildi, çok şükür can ve büyük derecede mal kaybı bulunmamakta. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim afetlerinden korusun inşallah” ifadelerini kullandı.

BAZI MAHALLELERİN HASAR GÖRDÜĞÜ TESPİT EDİLDİ

Kulu Belediyesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bazı mahallerde bulunan evlerin ve Cami Minaresinin hasar gördüğünü incelemelerin ise devam ettiğini duyurdu.

Belediyeden yapılan paylaşım ise şöyle:

"Bugün meydana gelen depremde Celep Mahallemizde bulunan Merkez Cami Minaresinin Hilali ve Ömeranlı ve Celep mahallelerimizde bulunan bazı evlerin deprem dolayısıyla az hasar aldığı tespit edildi. İncelemeler devam ediyor. "

- Nurseda İnan

Kaynak:Konya'nın Sesi