Konya’da çocuklar acilleri doldurdu! Okul çağındakiler bu takviyelere dikkat!

Konya’da çocuklar acilleri doldurdu! Okul çağındakiler bu takviyelere dikkat!
 Muhabir
Son haftalarda çocukların hastaneye yatış ve hastalanma sayısı günden güne artıyor. Uzmanlar çocuklar için rahatlatıcı takviyeler öneriyor. Peki nedir bu takviyeler ve neye fayda sağlıyor? İşte detaylar…

Kış aylarının iyiden iyiye kendini hissettirmesiyle 0-18 yaş grubunda hastalık oranı da her geçen gün artıyor. Özellikle kışın baş gösteren viral enfeksiyonlardan 'RSV' yani Respiratuar Sinsityal Virus, aileleri çok fazla tedirgin ediyor. Konu hakkında açıklama yapan uzmanlar ise, çocuklar için ilaçların yanı sıra takviyelerinde kullanılmasının onları daha çok rahatlatacağını vurguluyor. Uzman Eczacı Melek Nur Aksoy, “Okullarda hastalıkların çok sık görülmeye başladığı bu dönemlerde, anne ve babalar çocuklarının hem hastalıklarını hızlı iyileştirmek hem de bağışıklıklarını desteklemek amaçlı takviyeler kullanmak istiyorlar” diye konuştu.

ÇOCUKLARDA HANGİ TAKVİYELER KULLANILMALI

Aksoy, “Çocuklar için kış dönemlerinde omega 3, multivitamin, propolis, Çörek otu yağı, resveratrol ve pelargonium öneriyoruz. Omega 3, Retina sağlığını korur, kalp sağlığını korur, beyin fonksiyonlarına katkı sağlar, zihin gelişimine katkı sağlar, bağışıklığı güçlendirir, kemik gelişimini destekler, kanserden korunmaya yardımcı olur ve romatizma hastalıklarından korunmaya yardımcı olur. Multivitamin Desteği, Kolin, demir, çinko, B6, B12 ve D vitamini erken yaştaki çocukların beyin gelişiminde büyük rol oynar. Çocuklar için multivitamin ürünlerini çocuğunuzun daha sağlıklı beyin ve beden gelişimi için tercih edebilirsiniz.

Doğal bir arı ürünü olan propolis, çocukların beslenmesine dahil edilerek bağışıklıklarının güçlü temellerini oluşturulabilir. Yüksek antioksidan kapasiteye sahip olan bu doğal gıda bağışıklık sistemini destekler, büyüme ve gelişmede yardımcı rol oynar, sindirim sisteminin fonksiyonlarına katkıda bulunur.

Çörek otu yağı; alerjik rinite bağlı burun tıkanıklığı, burun kaşıntısı, burun akıntısı ve hapşırma ataklarını azaltır. Antiinflamatuar özelliği nedeniyle nefes borusu kaslarını genişletip nefes darlığı gibi göğüs hastalıklarının tedavisinde yardımcı olabilir.

Resveratrol, sık hastalanan, özellikle alerjik bünyeli çocuklarda bağışıklık artırıcı ve semptom azaltan etki ile faydalı olma potansiyeline sahiptir. Ayrıca Astım ve bronşiolit tedavisinde destekleyicidir. 1 yaş bebeklerde günde 1 tatlı kaşığı , 2 yaş üstü çocuklarda ise günde 2 tatlı kaşığı kullanılmaktadır.

Pelargonium, dizanteri, öksürük, soğuk algınlığı, tüberküloz ve gastrointestinal durumları tedavi etmek için kullanılmaktadır. 1 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması tavsiye edilmemektedir. Tüm bunları kullanmadan önce hekimize danışmanız gerekmektedir” ifadelerini kullandı. •Buse Aşcı