Konya’da çarşı-pazarın nabzını tuttuk! Bakın esnaf ne diyor?

Konya’da çarşı-pazarın nabzını tuttuk! Bakın esnaf ne diyor?
Konya'da, çarşı, pazar ve meydanlar, ramazanın gelmesiyle hareketlendi. Vatandaşlar, hurma, kuruyemiş, kahve, şeker ve kahvaltılık alışverişi için Tarihi Bedesten Çarşısı ve Kadınlar Pazarı’na akın etti. Bizde sizin için çarşı-pazarın nabzını tuttuk

Ramazan’a bir gün kala alışverişe başlayan vatandaşlar, hurma, kuruyemiş, kahve, şeker ve sahur için kahvaltılık alışverişi yapmaya başladı. Konyalılar iftar ve sahur sofralarını için Tarihi Bedesten Çarşısı’na ve Kadınlar Pazarı’na akın etti. Bizde Konya’nın Sesi olarak çarşı-pazarın nabzını tuttuk.

Ramazan günlerinin vazgeçilmezi olan hurma, kahve, zeytin ve kahvaltılık satışlarını Tarihi Bedesten Çarşısı esnafı ve Kadınlar Pazarı esnafı Konya’nın Sesi’ne özel olarak anlattılar. Esnaflar, “İşlerimiz ve satışlarımız Ramazan üstü yoğun. Şu ara en çok zeytin, hurma, kahve ve kahvaltılık malzemeler satılmaktadır” ifadelerini kullandılar.

KONYALILARIN TERCİHİ SAHURDA KÜFLÜ PEYNİRDEN YANA OLDU!

Konyalıların sahur sofraları için genellikle küflü peynir tercih ettiklerini ifade eden Çerez İstek Gıda Sahibi Yaşar Parlak, “Birkaç gündür yoğunluk fazla. Satışlarımız şükürler olsun ki güzel gidiyor. Her gün daha fazla yoğunluk oluyor. Bugün diğer günlere göre daha fazla yoğun olacaktır. Bunun sebebi ise gece sahura kalkacak olmamızdır. Konya’nın ünlü küflü peyniri bu Ramazan’da revaçta diyebiliriz. Bu sene Konyalılar sahur sofraları için küflü peyniri çok fazla tercih etti. Bu peynir hem şifa deposu hem de lezzet deposudur. Halkımız genelde sahur sofrası için küflü peynirin yanında zeytin, beyaz peynir ve yoğurt alıyorlar” ifadelerini kullandı.

BEYAZ PEYNİR ZEYTİNİN ÖNÜNE GEÇTİ!

Beyaz peynir satışlarının zeytin satışlarının önüne geçtiğinin altını çizen Erzak Gıda Sahibi Rıfat Bey, “Ramazan öncesi satışlarımızdan gayet memnunuz. Ürünlerimizde Ramazan öncesi bir artış olmadı. Bu sebeple satışlarımız geçen yıla oranla daha iyi. Konya’nın nüfusu gün geçtikçe artmaktadır. Ramazan ayında en çok vatandaşlarımız kahvaltılık ürünler almayı tercih ediyor. Bunun yanı sıra hurma ve bamyada tercih ediliyor. Bizler esnaf olarak satışlarımızdan memnunuz. Peynir satışlarımız zeytin satışlarımızın önüne geçti. Bunun sebebi ise zeytinde yeni mahsullerin çıkmayışıdır. Ara dönemde olduğumuz için geçtiğimiz dönem zeytinlerin azalmış olmasıdır” şeklinde konuştu.

RAMAZAN ÖNCESİ ZAM YOK!

Ramazan öncesi kesinlikle zam yapılmadığını vurgulayan Yeşil Meram Gıda Sahibi Fatih Kocatürk, “Pandemiden çıktığımızdan bu yana ilk defa işlerimiz bu kadar iyi diyebilirim. Yüzde iki yüz geçmiş yıllara oranla satışlarımız arttı. Yaklaşık binin üzerinde çeşit ürünümüz mevcuttur. Hemen hemen hepsinin satışını yapıyoruz. En fazla satışını yaptığımız ürün ise peynir ve kaşardır. Bunun yanı sıra hurma ve kuru meyveler satıyorum. Ve şu anda ramazan akşamları için tatlı yapacak müşterilerimize fındık ve ceviz içi çok satıyoruz. Kuru bakliyatlarımız da vatandaşlarımız tarafından uygun olduğu için tercih edilmektedir. Ramazan bereketi ile geldi diyorum. Yoğurt ve tereyağlarımızda fiyatlar 20 lira kadar düşüş yaşadı. Ramazan önü kesinlikle zam yok” açıklamalarında bulundu.

‘TÜRK KAHVESİ HER YEMEK SONRASI TERCİH EDİLMEYE DEVAM EDİYOR’

Türk kahvesinin sinirimi kolaylaştırdığını ifade eden Veziroğlu Ezel Kahve Sahibi Arif Yanar, “Ramazan öncesi Türk kahvesi satışlarımız oldukça fazlalaştı. Vatandaşlarımız iftar sonrası hem hoş sohbetlerinin yanında hem de kahvenin sindirimi kolaylaştırması açısından çokça tercih etmeye başladılar. Türk kahvesi bizim bir kültürümüz haline geldi. Her yemek sonrası kahve içme istekleri oluşuyor. Geçen yıla oranla satışlarımız artıyor. Son iki üç gündür yoğunluğumuz diğer günlere nazaran daha fazla. Kahve fiyatlarımızın kilosu ise iki yüz liradır. Ramazan öncesi bir zam uygulanmadı. Bu sebeple de vatandaşlarımız kahvelerimizi hem kalitesi hem de zam olmaması açısından tercih ediyor” dedi. •Gizem Başar

Kaynak:KONYA'NIN SESİ