Konya'da bir ilk! Festivale akın ettiler!

Konya'da bir ilk! Festivale akın ettiler!
Konya dev organizasyona kapılarını açtı. Selçuklu Kongre Merkezi'nde başlayan "Konya Hair Fest" programı Türkiye'de bir ilke imza attı.

Konya Berberler ve Kuaförler Odası tarafından düzenlenen "Konya Hair Fest" programı, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Muharrem Karabacak, Konya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veli Baranok, Saç Eğitmenleri Osman Balcı, Arca Acar ve farklı illerden gelen kuaför ve berberlerle Selçuklu Kongre Merkezi’nde başladı.

Düzenlenen organizasyonda kuaförler, Saç Eğitmenleri Osman Balcı ve Arca Acar’dan bir gün boyunca bay ve bayan saç kesimi konusunda ücretsiz olarak eğitim aldı.

TÜRKİYE’DE BİR İLK KONYA’DA GERÇEKLEŞTİ

Konya Hair Fest programı açılış konuşmasını yapan Konya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veli Baranok, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini dile getirerek şu sözleri kullandı: “Türkiye’de bir ilke imza attığımız Hair Fest programını, 40 gündür oda başkanlarımız ve Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanımız ile birlikte büyük bir çaba ve çalışmayla sizlerle buluşturduk. Eğitimler ve sonrasında yarışmalarla sonlandıracağımız etkinlikte, Osman Balcı ve Arca Acar hocalarımızın vereceği eğitimlerle burada güzel bir başlangıç yapacağız inşallah.”

"KUAFÖRLER VE BERBERLER İNSANA KENDİNİ İYİ HİSSETTİRİR"

Berberlik ve kuaförlük binlerce yıl öncesine dayanan köklü bir geçmişe sahip diyen Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Muharrem Karabacak ise, “Kıymetli ustalarımız Hazreti Mevlana’nın diyarı, Ahi Evran’ın makamı ve Selçuklunun Başkenti Konya’mızda böylesine anlamlı ve önemli bir programın ev sahipliğini yapmaktan duyduğumuz memnuniyeti özellikle ifade etmek isteriz.

Antik Mısır Döneminden itibaren saç kesimi ve bakımı insanların kişisel bakımlarının bir parçası olmuştur. Orta Çağda ise berberler hem saç kesimi hem de cerrahi işlemlerde geniş bir yelpazede faaliyet yapmışlardır. Berberler ve kuaförler sadece saç kesimi ve bakımı yapmakla kalmaz aynı zamanda bir insanın kendisini iyi hissetmesine yardımcı olurlar. Sosyal bağlar kurmanın ve insanlar arası iletişimi teşvik etmeninde ayrı bir yoludur. Ayrıca müşteriyle kuaförler arasında samimi sohbetler, insanların günlük yaşamdan kaçış yapmalarına da vesile olur. Kuaför ve berberler kişisel bakımın ve öz güvenin temel taşını oluşturmakla birlikte, müşterilerin sırdaşlarıdır. Verilen emekler ve uzmanlıklarla toplumumuzun daha iyi hissetmesine ve daha iyi görünmesine yardımcı olur. Bugün bu kutlu başkentte toplumumuzun bir parçası olan ustalarımızı misafir etmekten gurur duyuyoruz. Böylesine bir etkinliğe ev sahipliği yapmış olan Konya Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Odası Başkanımız Sayın Veli Baranok’a, kurum üyelerimize, çalışanlarımıza teşekkür etmekle birlikte bugün bu salonda emeği olan sponsorlarımıza da teşekkürü borç biliriz” ifadelerini kullandı.

KONYA’DA BAŞARININ SIRRINI VERDİLER

Türkiye’de ve yurtdışında eğitimler veren Ispartalı Saç Eğitmeni Osman Balcı, Konya Hair Fest programı kapsamında Konya başta olmak üzere birçok farklı şehirden gelen berber ve kuaförlere hem teorik hem uygulamalı eğitim verdi. Konya’da başarının sırrını veren Saç Eğitmeni Balcı, “Ben çok iyi bir işletmeci olduğumu düşünüyorum ama bu işletmeciliği yaparken de her zaman üstüne koyarak ilerliyorum. Biz bugün buraya meslektaşlarımızla birbirimizden faydalanmaya geldik. Bugün buraya birçok öğrencim başta olmak üzere, Adana’dan Tokat’tan ve Türkiye’nin birçok ilinden meslektaşlarımız geldi. Fakat Konyalı meslektaşlarımız bizi bu programda yalnız bıraktı bu konuda üzüntülerimi dile getirmek isterim” şeklinde konuştu.

Çok iyi saç kesiyor olabilirsiniz fakat çok iyi saç kesiyor olmak müşteriyi oraya çekmeyecek diyen Balcı, “Bizim kendimize bir hedef koymamız lazım. Bu hedefin başında çok iyi bir salona sahip olmak geliyor. Konumuna dikkat edip, mimari projesine dikkat edin ve işinize yatırım yapın. İkinci madde ise personel, kendi personelinizi kendiniz yetiştirmelisiniz ve kendinize kurumsal kimlik belirlemelisiniz. Üçüncü madde ise, ürün. Kullanılacak ürünleri alıp rafa koymayın, kullanın. Son olarak, teknik bilgi ve donanımlarla sistem bu şekilde oturabilir. Aslında bu kadar basit” sözlerini kullandı.

“İŞİMİZİN YARISI SANAT YARISI SATIŞ PAZARLAMA”

Türkiye’nin akademik olarak en iyi kesim eğitmeni seçilen Arca Acar ise şöyle konuştu: “Sizler için hazırlamış olduğumuz bu programda sadece teorik değil uygulamaları eğitimlerde vereceğiz. Böyle bir organizasyon düzenlemek gerçekten hiç kolay değil, birçok oda başkanımız var, farklı şehirlerden katılımcılarımız var. Hep birlikte iyi bir iş çıkardık. Bizim işimizin yarısı sanat diğer yarısı ise satış ve pazarlamadır. Satış ve pazarlama konusu, hem gerçek hayatta hem de dijitalde kendinizi iyi ifade edebilmeniz için çok büyük önem taşıyor. Bizim istediğimiz şey tecrübeleri bir araya getirerek çok güzel lezzetler ortaya çıkarmak. Biz kimsenin var olan bilgisini tecrübesini bir kenara bırakmasını istemiyoruz.” Konya Berberler ve Kuaförler Odası tarafından düzenlenen "Konya Hair Fest" programı, 4 Eylül’de düzenlenecek olan yarışmalar, ödüller ve sertifika takdimiyle sona erecek.

•Nurseda İnan

Kaynak:Konya'nın Sesi