Konya'da Beklenen Oldu! Konya Bu Yatırım İle Çok Önemli Yerlere Gelecek!

Konya'da Beklenen Oldu! Konya Bu Yatırım İle Çok Önemli Yerlere Gelecek!
Son zamanlarda yaptıkları sağlık yatırımları ile hizmet kalitesi günden güne artan Konya'da yeni bir hastanenin daha temeli atıldı. İşte o hastane...

Arsa tahsisi Meram Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, Sağlık Bakanlığı tarafından Konya'ya kazandırılacak olan; Aksinne Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin temel atma törenine gerçekleştirildi.

'BU YATIRIM İLE KONYA ÇOK ÖNEMLİ SEVİYEYE GELECEK'

Aksinne Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin temel atma töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Konya İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Koç, "50 ünitlik Beyhekim ADSM olarak yatırıma alınan yeni bina ilimizin teklifi ve Sayın Bakanımızın tensipleriyle 20 çocuk üniti, 2 ameliyathane ve ameliyat öncesi ve sonrası hizmet verecek 10 yatak ilavesiyle Ağız diş hastanesi rolüne çevrildi. Bu hastanemizin tamamlanmasıyla diğer sağlık hizmetlerinde olduğu gibi ağız diş sağlığı hizmetlerinde de ilimiz çok önemli seviyeye gelecektir.

Bildiğimiz gibi özellikle sağlık tesislerinde kolay ulaşılabilirlik çok önemli. Sağlıkta Konya modelinin önemli taşlarından biri olacak olan bu yatırımımıza Meram Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Kavuş’un Belediyeye ait sağlık alanı olan 6448 metrekare arsa tahsisiyle Meram ve Karatay ilçelerimizin rahatlıkla hizmet alacağı bu güzel eseri ilçemize kazandırmış oluyoruz. 1773 metrekare oturum alanı ve 12 801 metrekare kapalı alanı olan 4 katlı olarak planlanan hastanemizde diş ünitlerimiz tekli veya ikili olarak dizayn edilmiştir. 27 Ocak 2023’te ihalesi yapılan ve Mayıs 2023’te yer teslimi yapılan inşaatımızın Ekim 2024’te bitirilmesi planlanmaktadır. İhale bedeli 191.750.00 TL’dir" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE SAĞLIK HİZMETLERİNDE DESTAN YAZDI'

Türkiye'nin sağlık hizmetlerinde çok iyi çalışmalar gerçekleştirdiğinin altını çizen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, "Türkiye son yirmi yılda sağlık hizmetlerinde bir destan yazdı ve bundan her Meramlı ve her Konyalı nasibini fazlasıyla aldı. İşte devasa şehir hastanemiz, teşhis ve tedavide başarıdan başarıya koşan tıp fakültelerimiz, şehrin dört bir yanına dağılan özel hastanelerimiz, sağlık ocaklarımız, 112 acil müdahale istasyonları bunlara güzel birer örnektir. Konya’nın en büyük ağız ve diş hastanelerinden biri olacak bu hastane de bu örneklere en kısa zamanda eklenecek inşallah.

Biz de, ‘Her şeyin başı sağlıktır. Hizmetin de başı sağlıktır’ diyerek eski adıyla Aksinne yeni ismiyle Pirebi Mahallesinde bulunan 6 bin 448 metrekarelik bu arsayı hastane yapılması için bakanlığımıza devrettik. Temeli atılan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ilçemizdeki ikinci kamu hastanesi olacak. Hemşerilerimizin hizmete daha kolay ulaşabilmesi için ne gerekiyorsa yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Daha nice yatırımlar için elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz. İlçenin gelişimi için biz bugüne dek Meram için hiçbir fedakarlıktan çekinmediğimiz gibi bu yatırım için de fedakarlıktan çekinmedik. Öte yandan fedakarlık yapma gayretinde olanlara da öncü olduk, destek verdik hatta onları şevklendirdik. Sadece sağlık alanında değil, diğer tüm alanlarda hizmet veren bakanlıklarımız ve kamu kurumlarımızla olan iletişimimiz Meram’a pek çok yatırım kazandırdı.

Bu bölgedeki değişimin başlangıcı, hastanenin hemen arkasında bulunan bizim öncülüğümüzde kurulan kooperatiflerden biri olan Aksinne Evleri Konut Yapı Kooperatifi olmuştu. Hastanemiz, vereceği modern sağlık hizmetlerinin yanında bu bölgenin değişim ve dönüşümünü iyiden iyiye hızlandıracak inşallah. •Gizem Başar

Kaynak:Konya'nın Sesi