Konya'da 35 ülkeden 55 zanaatkarın katılacağı festival başlıyor!

Konya'da 35 ülkeden 55 zanaatkarın katılacağı festival başlıyor!
Konya'da 'Kırmızı Altın Geleneksel El Sanatları ve Gençlik Festivali' başlıyor. 3 gün sürecek olan festivalde ustalar sanatlarını sergileyecek olup kaybolmaya yüz tutmuş el sanatları tanıtılacak. İşte festivale dair tüm detaylar...

Konya'nın Hüyük ilçesinde "Kırmızı Altın Geleneksel El Sanatları ve Gençlik Festivali" başlıyor.

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, yaptığı açıklamada, 15-17 Eylül'de ilçede yapılacak festivale 35 ülkeden 55 zanaatkarın katılacağını belirtti.

Festivalde unutulmaya yüz tutmuş sanatlar sergisi açılacağını aktaran Çiğdem, "Anadolu'da yapılan en kapsamlı el sanatları ve zanaatkarlar festivalinde, ustalar sanatlarını sergileyecek. Kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarının gelecek kuşaklara aktarılması için iyi bir arşiv olacak "ifadesini kullandı.

Geleneksel el sanatları, halk oyunları gösterileri, çilek yeme yarışması, çilek fotoğraf yarışması gibi birçok etkinliğin yer alacağı Kırmızı Altın Geleneksel El Sanatları ve Gençlik Festivali'nde ünlü şarkıcılarda yer alacak.

İşte o isimler...

15 Eylül Cuma, saat: 21.00'da Volkan Arslan - 22.00'da Irmak Arıcı

16 Eylül Cumartesi, saat: 19.30'da Yunus Emre Şengül - 20.30'da Onur Şan - 22.00'da Sakiler

17 Eylül Pazar, saat: 18.30'da İbrahim Yıldız - 21.30'da Orhan Hakalmaz sahne alacak.

BAŞKAN ÇİĞDEM'DEN FESTİVALE DAVET

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla festivale tüm vatandaşları davet etti.

Başkan Çiğdem şu ifadelere yer verdi:

"Bu yıl 5.sini yapacağımız Alın terinin toprakla buluştuğu gençliğin kültür ve sanatla harman olduğu Geleneksel hale gelen “Kırmızı Altın Geleneksel El sanatları ve Gençlik Festivalimize “ tüm hemşerilerimiz davetlidir."

ZANAATKARLAR KONYA'YA GELDİ

Hüyük ilçesinde her yıl düzenlenen Kırmızı Altın Geleneksel El Sanatları ve Gençlik Festivalinde sergi açacak zanaatkarlar ilçeye geldi.

Festival için Mersin, Kahraman Maraş, Zonguldak, Ankara, Balıkesir, İstanbul, Eskişehir, Gaziantep, Çanakkale ve diğer illerden gelen Sanatçıları Hüyük Belediye Başkanlık makamında ağırlayan Başkan Mehmet Çiğdem zanaatkarlara festivale katılımları için teşekkür etti.

Etkinliklerde bisiklet yarışları yapılacak.

- Nurseda İnan

Kaynak:Konya'nın Sesi