Konya Zafer Bayramı'nın 101.yılını kutlayacak!

Konya Zafer Bayramı'nın 101.yılını kutlayacak!
Konya Zafer Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. Ünlü sanatçıların konser vereceği etkinlikler 30 Ağustos Çarşamba Günü Yunus Emre Meydanı’nda yapılacak.

Konya'nın Ereğli ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıldönümü için bir dizi etkinlik düzenlenecek. Yunus Emre Meydanı’nda yapılacak olan etkinliklerde ünlü sanatçılarda sahne alacak.

Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliğinde sanatçı 3 ALP ve Nazlı Öksüz Anadolu türküleriyle sahne alacak.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu bayramın coşkusunu birlikte yaşamak için hemşerilerini konsere davet etti. Ayrıca 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Oprukçu 30 Ağustos Zafer Bayramı için yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Türk Milleti’nin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Zafer Bayramımızın 101. yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz. 30 Ağustos zaferi şanlı Türk Milleti’nin vatan sevgisinin büyüklüğünü dünyaya kabul ettirdiği bir tarih olmuştur. Anadolu Türk’e ebedi vatan olsun diye emanet edildiği günden beri şerefimizle ve onurumuzla yaşamaya devam ediyoruz. Rabbim, Türk Milleti’nin ebedi varlığını muhafaza etsin, ezanlarımızı dindirmesin, bayrağımızı indirmesin. Bu zafer vatanımıza göz diken düşmanlara karşı milletimizin bağımsızlığını ilelebet muhafaza edeceğinin en önemli göstergesidir. Birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde milletimizi tarih sahnesinden silmek isteyenlere, bu zafer ile tarihte eşine az rastlanır ve tüm mazlum halklara da örnek teşkil eden unutulmayacak bir ders vermiş olan milletimiz, hiçbir şekilde bağımsızlığından ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle hemşerilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Oğuz Ata’dan bu yana Türk Milleti’nin bütün aziz şehitlerini rahmetle, şükranla anıyorum”

BAŞKAN OPRUKÇU TÜM HEMŞERİLERİNİ KONSERE BEKLİYOR

Kültüre ve sanata değer verdiklerini vurgulayan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Yunus Emre Meydanı’nda 30 Ağustos Çarşamba günü saat 20.00'da düzenlenecek olan konsere, tüm hemşerilerini davet etti.

Üretken belediyecilik anlayışıyla gerçekleşen hizmetlerin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetleri de gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Oprukçu, “30 Ağustos Zafer Bayramımızın coşkusunu hemşerilerimizle paylaşmak istiyoruz. Her alanda hemşerilerimizle beraber oluyoruz. ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ dolayısıyla düzenleyeceğimiz konser ile Anadolu Türkülerini, eşsiz ve unutulmaz eserleri müzikseverlerle buluşturacağız. Bu doğrultuda yerel değerlerimize, Anadolu kültürümüze sahip çıkarak, onların tanıtılması, gelecek nesillere aktarılması hususunda elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz. Yunus Emre Meydanı'nda düzenlenecek olan konsere, tüm hemşerilerimi bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Yer: Konya-Ereğli Yunus Emre Meydanı

Tarih: 30 Ağustos Çarşamba

Saat: 20.00

- Nurseda İnan

Kaynak:Konya'nın Sesi