Konya Tarım Fuarı kapılarını açtı

Konya Tarım Fuarı kapılarını açtı
TÜYAP Konya Fuarcılık tarafından düzenlenen 19. Konya Tarım Fuarı dün kapılarını açtı. Cumartesi günü akşamı sona erecek fuarda yüzlerce firma hem ürünlerini sergileyecek hem de yeni iş bağlantıları oluşturacak.

TÜYAP Konya Fuarcılık tarafından düzenlenen 19. Konya Tarım Fuarı dün kapılarını açtı. Cumartesi günü akşamı sona erecek fuarda yüzlerce firma hem ürünlerini sergileyecek hem de yeni iş bağlantıları oluşturacak.

5 BİN YABANCI ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

KTO-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde tarım sektörünü paydaşlarıyla buluşturan Konya Tarım Fuarı ilk günden itibaren yoğun katılımla geçiyor. Fuarda 96 bin metrekarelik alanda 20 ülkeden 474 firma yerini aldı. Bu yıl 5 bin yabancı, 200 bin yerli ziyaretçi hedefleniyor.

18 MART’TA SONA ERECEK

Traktör, biçerdöver ve kendinden motorlu tarım aletlerinin yanı sıra tarla ile bahçe ekipmanları başta olmak üzere sektörün tüm ihtiyaçlarının sergilendiği fuar, 18 Mart'ta sona erecek. Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen ve Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik ilk gününde fuarı ziyaret etti, stantları gezdi.

19. düzenlenen Konya Tarım Fuarı’nın ilk gününde firmalar ilgiden oldukça memnun. Şirket yetkilileri fuarı Konya’nın Sesi’ne değerlendirdi.

ŞAKALAK TARIM MAKİNALARI YENİ ÜRÜNLERİ İLE FUARDA

Şakalak Tarım Makinaları Pazarlama / Satış Direktörü Ayhan Şahingöklü, Dünya’nın yaşamış olduğu Koranavirüs pandemisinin ardından tarımın öneminin arttığını söyledi.

Şahingöklü; “Tarım daha değerli hale gelince bu anlamda da üretimde de artış oldu. Bizlerde buna dönük maliyetleri daha düşürecek inovasyonlu makineler üretmeyi hedefledik. Fuara da bu makinelerimiz ile geldik. İlgi gayet iyi. Kendimizi daha da geliştirmek açısından yurt dışı beklentilerimiz oldukça yüksek. Markamızı da yurt dışında daha fazla tanıtmak be göstermek istiyoruz. Yıllar önce Avrupa örnek veriliyordu bizler artık onlar kadar iyi ürünler üretiyoruz. Prestij önemli. Yeni Pazar görüşmeleri yapıyoruz. 1975’den bu yana ciddi emek veriyoruz. Bu emeklerinde karşılığını veriyoruz. Yaşanılan deprem felaketinden sonra artık tamamen iç pazara odaklanmış durumdayız. Deprem bölgesine makine göndermek için çalışıyoruz. Gözümüz orada. Sırbistan, Yunanistan, Bulgaristan ve Afrika ülkelerindeyiz. Rusya bizler için iyi bir Pazar oldu. Avrupa’ya yayılmak istiyoruz. Türkiye’de tarım makine üretimi dediğimiz zaman Konya akıllara geliyor. Konya’daki bu fuar Türk çiftçisi için ve yurt dışından gelen müşteriler için çok kıymetli hale geldi. Gün geçtikçe de büyüyor” dedi.

ÖNALLAR TARIM, TÜRKİYE’DE İLK OLAN MAKİNESİ İLE FUARDAKİ YERİNİ ALDI

Önallar Tarım Yurt İçi Satış Pazarlama Müdürü Tankut Tabakoğlu, bu tarım fuarı ile birlikte yurt dışı pazarlarını daha da genişletmek istediklerini söyledi.

Tabakoğlu; “Türkiye içinde olmadığımız Kütahya ve Antalya bölgesi gibi yerlerde kendimizi kanıtlamak istiyoruz. 70 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Diğer olmadığımız ülkelerde de olmak istiyoruz. Fuara özel bir makinemiz var. 4 bin litre kapasiteli ve 30 metre iş genişliğine sahip tarla ilaçlama ürünümüzü fuara sergiliyoruz. Oransal kontrolü, GPS sistemi hepsi üzerinde takılı. Hidrolik yağlama sistemi üzerinde hazır. Fabrikamızda Ar-Ge ve Ür-Ge ekiplerimiz var. Kendimiz geliştiriyoruz. TÜBİTAK destekli. 1,5 yılın eseri. Rusya’ya gönderildi. Bu şartlarda ve bu kapasitede Türkiye’de ilk. Konya Tarım Fuarı, Türkiye’nin en büyük tarım fuarı. Her sene genişliyor. Avrupa’da da rahatlıkla büyüyebilir” açıklamalarını yaptı.

FAHRETTİN ERDİRENLER DİŞLİ, FUARDA OLMAKTAN MUTLU

Konya’nın en köklü yedek parça üreticilerinden olan Fahrettin Erdirenler Dişli Sanayi, Konya Tarım fuarındaki yerini aldı. Ürettiği yedek parçalarla yurt içine ve yurt dışına ürünlerini gönderdiklerini ifade eden olan Fahrettin Erdirenler Dişli Sanayi Genel Müdürü Efe Erdiren; “Otomotiv – tarım makineleri, endüstriyel makineleri, şanzıman ve diferansiyel dişlileri üretiminde uzmanız. Üretim ve kalite kontrol hatlarında günümüz teknolojisinin makineleri ve metotları ile imalat yaparak sektöründe öncü olmayı başardık. Tarım Fuarı’mızda da yerimizi almaktan oldukça mutluyuz. Çiftçilerimizden de fuara büyük bir teveccüh var. Buradaki bu kalabalığı görünce Konya ve Türkiye ekonomisine olan inancımız daha da artıyor. Fuarın şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlı olsun” dedi.

TARIM ÖZ YENİ İŞ BAĞLANTILARI KURMA NİYETİNDE

Tarım Öz Pazarlama Müdürü Kadir Ansın, fuardan beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi. Ansın; “Yeni makinelerimiz ile buradayız. 3-4 iddialı makinemiz ile her zamanki gibi fuardaki yerimizi aldık. Hem iç pazarda hem de dış pazarda iyi işlere imza atıyoruz. İhracat yaptığımız 50 adet ülke var. Yurt içinde de bayi sayılarımız oldukça iyi. Fuarda yeni iş bağlantıları kurmak istiyoruz. Uygun bi anlaşma zemini olursa değerlendirmeye alacağız” ifadelerini kullandı.

ALPARASLAN TARIM MAKİNALARI DIŞ PAZARDAKİ GÜCÜNÜ ARTTIRMAK İSTİYOR

Üretimini yaptığı ürünlerle Konya’nın Türkiye’nin önemli tarım makinecileri arasında yer alan Alparaslan Tarım Makinaları en gözde ürünleriyle fuardaki yerini aldı.

Fuara ilişkin açıklamalarda bulunan Alparaslan Tarım Makinaları Yönetim Kurulu Başkanı Memduh ErdirenÇelebi fuarın çok iyi geçtiğini söyledi. Erdirençelebi; “Yaptığımız ürünleri sergilemek, yeni müşteri ve pazarlar bulmak için fuarlar bizlerin vazgeçilmez organizasyonlarıdır. Ön yükleyici ve arka kazıyıcı ürünlerimiz ile fuarda yer alıyoruz. Yurt dışında fazla müşteri geliyor. Burada yapacağımız görüşmelerle dış pazardaki gücümüzü arttırmak istiyoruz. Romanya, İngiltere, Almanya, Fransa ülkelerine çalışıyoruz. Asya pazarına açılmak istiyoruz. Hem mevcut müşterilerimizi ağırlıyoruz hem de güzel iş birlikleri yakalamak istiyoruz” açıklamalarını yaptı.

METOSAN HİDROLİK, AVRUPA PAZARINA GİRECEK

Metosan Hidrolik Satış Pazarlama Müdürü Ahmet Öpöz Konya Tarım fuarı çok güzel geçtiğini söyledi.

Öpöz; “Türkiye’nin en büyük fuarlarından bir tanesi. Her yıl katılıyoruz. Deneyimli bir firmayız ve bunun avantajını kullanıyoruz. Sıcak taşış ve teknik destek olarak iyi işlere imza atıyoruz. Burada olmaktan memnunuz. Şu an yurt dışı katılımı oldukça iyi. Rusya bölgesinden katılımcı oldukça iyi. Şu anda Orta Doğu bölgesine ihracat gerçekleştiriyoruz. Avrupa pazarında yer almak istiyoruz. Fuarda bununla birlikte işbirlikleri yakalamayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖZYEŞİLYURT, BAĞLANTILARINI KORUMAK İSTİYOR

Özyeşilyurt Tarım Makineleri Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Koç Fuar ile ilgili beklentilerinin yüksek olduğunu ifade etti.

Koç; “Özellikle de dış pazarda yeni bağlantılar kurmak için önemli. Konya Tarım Fuarı kendisini fazlasıyla aştı. İç piyasadan daha çok dış piyasadan iş insanları gelmeye başladı. Uzak Doğu, Orta Doğu ve Rusya’da gelen misafirler var. 50 ülkeye ihracat yapıyoruz ve üretimimizin yüzde 80’ini bu ülkelere gönderiyoruz. Şu an bu bağlantıları korumanın daha yararlı olacağını düşünüyoruz. Konya Tarım fuarı Avrupa’nın en büyük tarım fuarı olabilir ancak doğru planlamalar yapmak gerekiyor. Daha da büyüyebilir. Bu potansiyeli içinde barındırıyor. Tüm katılımcılarımız açısından bereketli bir fuar geçmesini temenni ediyoruz” dedi.